George Russell: Η Mercedes αντλεί «έμπνευση» από τα προηγούμενα μονοθέσιά της

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Mercedes μπορεί να μην είχε το πιο δυναμικό ξεκίνημα στην αρχή της φετινής σεζόν, όμως οι σταδιακές αναβαθμίσεις έχουν ανεβάσει πλέον τη γερμανική ομάδα στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με διαφορά 51 βαθμών από την -3η πλέον- Aston Martin.

George Russell

Μετά τον αγώνα στο Spa, ο George Russell παραδέχτηκε ότι η W14 αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρά προβλήματα με τις αναπηδήσεις, τα οποία όμως ελπίζει να βελτιώσει ενόψει της σεζόν του 2024. «Σίγουρα μπορεί να τροποποιηθεί,» είπε. «Νομίζω ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά για τα χαρακτηριστικά της επόμενης χρονιάς.»

«Κοιτάζουμε πολύ το πώς λειτουργούσαν οι προηγούμενες γενιές μονοθεσίων της Mercedes κατά τη “χρυσή εποχή” της,» εξήγησε ο Βρετανός. «Τις χρησιμοποιούμε ως έμπνευση, γιατί σαφώς αυτά ήταν μερικά εκ των κορυφαίων μονοθεσίων στην ιστορία. Οπότε αυτό μας έχει δώσει μερικά στοιχεία σχετικά με το πού πρέπει να στοχεύσουμε.»

Με το βλέμμα στραμμένο στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Russell πιστεύει ότι η Mercedes θα διατηρήσει τη θέση της. «Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη καλύτερη θέση και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε περισσότερο τη διαφορά [από τη Red Bull Racing],» ολοκλήρωσε.