Ferrari: Ανανεώνει τον Leclerc, διάφορα τα σενάρια για Sainz

×

Γιώργος Ανανίδας

Η «silly season» της Formula 1 έχει επίσημα ξεκινήσει και τα ιταλικά δημοσιεύματα έκαναν την αρχή, αφού μιλούν για νέα πολυετή συμφωνία μεταξύ του Charles Leclerc και της Ferrari, η οποία γράφεται πως είναι... γεγονός. Την ίδια ώρα, οι «κόκκινοι» μιλούν και με τον Carlos Sainz ο οποίος είναι... υπό σκέψεις.

Charles Leclerc - Carlos Sainz

Πολλή κουβέντα έχει γίνει από τον Τύπο τους τελευταίους μήνες σχετικά με το μέλλον του Μονεγάσκου. Η ομάδα από το Μαρανέλο, είναι κατώτερη των περιστάσεων το 2023 και ο 25χρονος έχει κάνει εμφανή την απογοήτευσή του.

Η γενικότερη αίσθηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήταν πως ίσως ο Leclerc να ψάξει νέα ομάδα, πριν καν λήξει το συμβόλαιό του με τους Ιταλούς το 2024.

Ο Fred Vassuer όμως, έκατσε και έκανε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον οδηγό της ομάδας του και τον διαβεβαίωσε, πως θα είναι ο ξεκάθαρος νούμερο 1 οδηγός της Ferrari. Κάπως έτσι, ο 25χρονος πείστηκε να μην ψαχτεί για αλλού και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο.

Τα ιταλικά δημοσιεύματα μιλούν για ανανέωση 2+3 ετών. Αυτόματα λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι ο Leclerc θα είναι στα «κόκκινα» τουλάχιστον μέχρι το 2026, ενώ λογικά θα μπει κάποια ρήτρα ως όρος πρόωρης αποδέσμευσης. Εκτός εάν ο ίδιος «σπάσει» το συμβόλαιό του, με σκοπό να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Η κατάσταση του Carlos Sainz πάλι, είναι μία άλλη ιστορία. Βάσει του ιταλικού Τύπου, ο Ισπανός ζητάει ένα συμβόλαιο παρόμοιο με αυτό του Leclerc και ο πατέρας του (Carlos Sainz ο πρεσβύτερος) είναι ο κρίσιμος παράγοντας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Ο Ισπανός θρύλος του Rally, φέρεται να έχει δεχτεί προτάσεις για τον γιο του από άλλες ομάδες. Πέραν των φημών για τη μετακίνησή του στην Audi το 2026, ο Sainz έχει λάβει ενδιαφέρον και από την Alpine, η οποία επιθυμεί την επιστροφή του στο εργοστάσιο του Ένστοουν.