Ο Carlos Sainz θεωρεί τον Oscar Piastri υπεύθυνο για τη σύγκρουση στο Spa

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το βελγικό Grand Prix ήταν αναμφίβολα ένα απογοητευτικό για τον Carlos Sainz, καθώς μία επαφή με τον Oscar Piastri στον πρώτο γύρο, στέρησε κι από τους δύο οδηγούς την ευκαιρία να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

Carlos Sainz

Φτάνοντας στην πρώτη στροφή, ο Ισπανός φάνηκε να αλλάζει τη γραμμή του προκειμένου να αποφύγει τον Lewis Hamilton, με αποτέλεσμα να στριμώξει τον Αυστραλό προς τον τοίχο.

Ο Piastri εγκατέλειψε αμέσως από τον αγώνα, ενώ ο Sainz έπεφτε σταδιακά στην κατάταξη, μέχρι την οριστική του επιστροφή στο γκαράζ της Ferrari, στον 23ο γύρο.

«Έκανα την επίθεση στον Lewis στην πρώτη στροφή και νομίζω ότι είχα ολοκληρώσει την κίνηση, μέχρι που αισθάνθηκα την επαφή στο πίσω αριστερό μέρος,» εξήγησε ο Ισπανός. «Εάν θέλετε την ειλικρινή μου άποψη, νομίζω ότι ήταν λάθος του Oscar που προσπάθησε να έρθει δίπλα μου στην πρώτη στροφή.»

«Εάν δείτε τα τελευταία επτά ή οκτώ χρόνια, όσοι έχουν επιχειρήσει αυτήν την κίνηση, ποτέ δεν έχει λειτουργήσει κι έχει προκαλέσει συγκρούσεις,» συμπλήρωσε. «Οπότε δεν ξέρω εάν έφταιξε η έλλειψη εμπειρίας, είναι κάπως αισιόδοξο, αλλά και πάλι ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν που μας κόστισε τον αγώνα.»