Αισιόδοξος για την εξέλιξη του μονοθεσίου ο Wolff, παρά τις αναπηδήσεις

×

Στο σωστό δρόμο βρίσκονται στη Mercedes όσον αφορά την εξέλιξη του μονοθεσίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής, Toto Wolff, παρά τις αναπηδήσεις της W14 που έκαναν την επανεμφάνισή τους στο Grand Prix του Βελγίου.

 Toto Wolff

Η γερμανική ομάδα έφερε ένα αξιοπρεπές πακέτο αναβαθμίσεων στο Spa το περασμένο τριήμερο, το οποίο συμπεριλάμβανε νέα πλαϊνά και ανανεωμένο πάτωμα για την W14. Παρόλα αυτά, η άφιξη των αναβαθμίσεων συνέπεσε με την επιστροφή των αναπηδήσεων του μονοθεσίου στις ευθείες, ένα πρόβλημα που βασάνισε πάρα πολύ τη Mercedes το 2022.

Ο Αυστριακός αγωνιστικός διευθυντής, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να βρει το συντομότερο δυνατόν τον λόγο που το φαινόμενο αυτό επέστρεψε, διότι επισκίασε ολόκληρο το τριήμερο για τα «ασημί βέλη».

«Αυτό που μας περιόρισε, ήταν οι αναπηδήσεις, το μονοθέσιο αναπηδούσε σε κάθε ευθεία. Εάν αναπηδάει στην ευθεία, υπερθερμαίνονται τα ελαστικά στο φρενάρισμα και αυτό γίνεται φαύλος κύκλος.

Αυτό ήταν που μας περιόρισε περισσότερο. Είναι εκνευριστικό να φεύγεις για διακοπές κατά αυτόν τον τρόπο, όμως τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουμε περισσότερα, βάσει των δεδομένων που συλλέξαμε.

Πρέπει να αναλύσουμε τις αναβαθμίσεις που βάλαμε στο μονοθέσιο. Έγινε πολλή σκληρή δουλειά για αυτή την αναβάθμιση.

Πιστεύω πως το πάτωμα μπορεί να είναι ο λόγος που έχουμε ξανά αναπηδήσεις, όμως θα κοιτάξουμε τα δεδομένα.

Πρέπει να βρούμε κάτι, διότι ακόμα πιστεύω πως η κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει, είναι η σωστή» δήλωσε ο Toto Wolff.