Stella: «Πρέπει να δουλευτούν άμεσα οι αδυναμίες μας»

×

Γιώργος Ανανίδας

Άμεση δουλειά πρέπει να γίνει πάνω στην MCL60, σύμφωνα με τον επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella. Οι αδυναμίες του βρετανικού μονοθεσίου αποκαλύφθηκαν στο Grand Prix Βελγίου, σύμφωνα με τον Ιταλό και ήταν μία «προσγείωση στην πραγματικότητα».

Andrea Stella

Μετά τους πολύ επιτυχημένους αγώνες σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Ουγγαρία, η McLaren δεν είχε την ίδια εικόνα στον αγώνα του Spa την Κυριακή (30/7). Ο Lando Norris τερμάτισε 7ος, χάνοντας τρεις θέσεις στο πρώτο μέρος του Grand Prix, επειδή η μέση γόμα δεν τον βόλεψε.

Ο Oscar Piastri από την άλλη, εγκατέλειψε εξαιτίας της ζημιάς που υπέστη η τιμονόπλακα της MCL60 στη σύγκρουση με τον Carlos Sainz, στην πρώτη στροφή.

Το συμπέρασμα λοιπόν που έβγαλε ο επικεφαλής της McLaren, ήταν πως το μονοθέσιο χρειάζεται άμεσα δουλειά, ώστε να επιδιορθωθούν οι αδυναμίες του, πριν τη Μόντσα.

Αναλυτικά, ο Andrea Stella δήλωσε:

«Αυτό το τριήμερο μας έδειξε πως έχουμε δουλειά μπροστά μας. Το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί σε κάποιους τομείς, αυτό είναι επιβεβαιωμένο. Αλλά ταυτόχρονα, αυτό το τριήμερο μας έδειξε τους τομείς που δεν έχουμε διευθετήσει.

Είναι μία προσγείωση στην πραγματικότητα που δείχνει πως έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας και πως πρέπει αυτοί οι τομείς να διορθωθούν άμεσα.

Αυτή η ανάγκη έρχεται από το γεγονός πως ο δεύτερος αγώνας μετά τη θερινή διακοπή, είναι η Μόντσα. Δεν μπορείς να τρέξεις στη Μόντσα, όπως τρέξαμε εμείς στο Spa. Επομένως, η ανάγκη για δουλειά είναι άμεση και πρέπει να γίνει, για να διορθώσουμε την κατάσταση» είπε ο Ιταλός επικεφαλής.