GP Βελγίου: 1-2 για τη Red Bull Racing και 3ος ο Charles Leclerc

×

Μαρία Ανδρεάδη

Άλλη μία νίκη για τον Max Verstappen και τη Red Bull Racing, καθώς οι Sergio Perez και Charles Leclerc συμπλήρωσαν το βάθρο. Η πολυαναμενόμενη βροχή δεν ανέτρεψε τα δεδομένα.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Μπορεί ο Charles Leclerc να είχε μία λίγο πιο γρήγορη αντίδραση στην εκκίνηση, όμως ο Sergio Perez κατάφερε να πάρει το προβάδισμα ήδη από τον πρώτο γύρο.

Πίσω τους, ο Carlos Sainz είχε ένα άσχημο ξεκίνημα, καθώς μπλόκαρε τους τροχούς του και «έκλεισε» τον Oscar Piastri στην πρώτη στροφή. Ο Αυστραλός αναγκάστηκε, έτσι, να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ο Ισπανός φάνηκε να έχει σημαντική ζημιά, στο δεξιό πλαϊνό μέρος του μονοθεσίου του, επηρεάζοντας τον ρυθμό του και πέφτοντας στην κατάταξη.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen ακολουθούσε σταθερή ανοδική πορεία, ανεβαίνοντας προς ώρας στην πρώτη θέση στον 14ο γύρο, ύστερα από pit stop του Perez. Η πρωτοπορία του διήρκησε έναν γύρο, καθώς εκτέλεσε κι εκείνος την πρώτη του αλλαγή και βγήκε πίσω από τον teammate του. Ο Ολλανδός πρωταθλητής κατάφερε να πάρει πίσω την πρώτη θέση στον 17ο γύρο.

Και καθώς οι προσπεράσεις στις πίσω θέσεις «έπεφταν βροχή», οι προβλέψεις για πραγματική βροχή γινόντουσαν ολοένα κι εντονότερες. Στον 20ο γύρο, οι πρώτες σταγόνες ξεκίνησαν να πέφτουν στην άσφαλτο.

Η Aston Martin κάλεσε τον Lance Stroll για μαλακά ελαστικά και την ίδια απόφαση έλαβε και η Mercedes για τον George Russell. Ο Βρετανός προσπερνούσε με ευκολία τους προπορευόμενούς του, παρά το νωπό οδόστρωμα.
Μετά από 23 δύσκολους γύρους, ο Carlos Sainz επέστρεψε στο γκαράζ της Ferrari για να εγκαταλείψει.

Με το ενδεχόμενο μίας εντονότερης βροχής και τα σύννεφα να απομακρύνονται, οι οδηγοί ξεκίνησαν να εκτελούν τις τελευταίες του αλλαγές ελαστικών, με την πλειονότητα να επιλέγει μαλακά σετ.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Ο Verstappen όχι μόνο διατήρησε την πρωτοπορία, αλλά άνοιξε διαφορά σχεδόν 22 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Perez. Ο Leclerc έμεινε σταθερός πίσω από τον Μεξικανό, ενώ ο Lewis Hamilton στην 4η θέση, άλλαξε σε μέση γόμα για να πετύχει το ταχύτερο πέρασμα στον τελευταίο γύρο. Και το κατάφερε, με χρόνο 1:47.305.

GP ΒΕΛΓΙΟΥ

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Leclerc, Hamilton, Alonso, Russell, Norris, Ocon, Stroll, Tsunoda, Gasly, Bottas, Zhou, Albon, Magnussen, Ricciardo, Sargeant και Hulkenberg. Οι Sainz και Piastri δεν κατάφεραν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.