Νέο πάτωμα για την Alpine στο Βέλγιο

×

Γιώργος Ανανίδας

Τις ελπίδες της για καλύτερες θέσεις στην κατάταξη θέλει να αυξήσει η Alpine, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προόδου αυτό το τριήμερο. Η γαλλική ομάδα φέρνει στο Spa νέο πάτωμα για την A523, με σκοπό τη σημαντική βελτίωση του μονοθεσίου.

 Alpine

Αυτή η αναβάθμιση έρχεται λίγο μετά τη νέα εμπρός αεροτομή που εμφάνισαν οι Γάλλοι στο Σίλβερστον. Στην Alpine προσπαθούν απεγνωσμένα να ανεβάσουν απόδοση πλέον, βλέποντας το τεράστιο άλμα που έχει κάνει η McLaren στους τελευταίους αγώνες.

Παρά το δυνατό της αποτέλεσμα στο Μονακό (3ος ο Ocon) και την καλή της απόδοση στις κατατακτήριες της Ισπανίας, τα τελευταία τριήμερα ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα του Ομίλου Renault. Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ουγγαρία, όπου είδαν και τα δύο μονοθέσιά τους να εγκαταλείπουν.

Ο αθλητικός διευθυντής της Alpine, Alan Permane ρωτήθηκε για τις αναβαθμίσεις ενόψει του Grand Prix Βελγίου και αναλυτικά, απάντησε:

«Το πάτωμα είναι ανεξάρτητο από την εμπρός πτέρυγα. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προσθέτουμε κάθετη δύναμη στο μονοθέσιο και να το κάνουμε ταχύτερο. Οπότε το πάτωμα είναι πολύ σημαντικό, δεν έχει καμία σχέση με την εμπρός πτέρυγα, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς» δήλωσε ο Permane και σχετικά με μελλοντικές αναβαθμίσεις, αποκάλυψε:

«Φέρνουμε μεγάλη αναβάθμιση και στη Σιγκαπούρη, αλλά και μερικά μικρότερα κομμάτια στη Μόντσα για παράδειγμα» ήταν τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Alpine.