Επικεντρώνεται στην απόδοση και όχι στην επίλυση προβλημάτων η Mercedes

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής μηχανολογίας στην πίστα για τη Mercedes, Andrew Shovlin αποκάλυψε πως η ομάδα του Μπράκλει μεταθέτει τους στόχους της και πλέον δεν θα κοιτάει να λύνει τα προβλήματα του μονοθεσίου, αλλά να βελτιώνει την απόδοσή του.

 Mercedes

Η στρατηγική της γερμανικής ομάδας για το 2024, είναι να κατασκευάσει ένα μονοθέσιο το οποίο θα έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης μέσα στη χρονιά. Αυτό θα τους επιτρέψει να κάνουν μεγάλα άλματα απόδοσης, όπως αυτό που έχει κάνει τώρα η McLaren.

Από όταν τέθηκαν οι νέοι κανονισμοί το 2022, η Mercedes έχει επικεντρωθεί πάρα πολύ στο να «σβήσει φωτιές» και να αντισταθμίσει τα προβλήματα που είχε το μονοθέσιο με τις αναπηδήσεις.

Το 2023, η ομάδα του Μπράκλεϊ έχει χρησιμοποιήσει πολλούς πόρους, ώστε να αλλάξει την αεροδυναμική φιλοσοφία της W14. Πλέον, προσπαθεί να κατανοήσει πως μπορεί να βγάλει την μέγιστη δυνατή απόδοση από το ανανεωμένο της μονοθέσιο.

Ο Shovlin τόνισε πως η ομάδα σκοπεύει το 2024 να επικεντρωθεί καθαρά στην εύρεση απόδοσης και όχι στην επίλυση θεμάτων του μονοθεσίου ή στην αλλαγή φιλοσοφίας μεσούσης της σεζόν.

«Με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς και τον τρόπο που λειτουργούν πλέον τα μονοθέσια, έχουμε επικεντρωθεί πάρα πολύ στην επίλυση προβλημάτων. Είτε ήταν οι αναπηδήσεις, είτε κάποιο θέμα με την ισορροπία.

Καθώς όμως προχωράμε, καταλαβαίνουμε πως ο σωστός τρόπος για να εξελίξουμε το μονοθέσιο, είναι να ψάχνουμε μόνο την απόδοση. Έτσι, δεν συγκεντρώνεσαι τόσο στη μεγάλη λίστα των προβλημάτων σου, αλλά στο πως θα βρεις δέκατα στον γύρο.

Το μονοθέσιο του 2024, θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μας δώσει πολλές πτυχές εξέλιξης. Βλέπετε φέτος πόση απόδοση βρίσκουν όλες οι ομάδες, καθώς προχωράει η σεζόν. Πρέπει κι εμείς να μπορούμε να βρίσκουμε τόση απόδοση» δήλωσε ο Andrew Shovlin.