Δεν θα είναι όλα τόσο «ρόδινα» στο Spa για τη McLaren

×

Γιώργος Ανανίδας

Το «καμπανάκι» του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella ενόψει του Grand Prix Βελγίου. Ο Ιταλός φάνηκε ανήσυχος σε δηλώσεις του, καθώς τόνισε πως υπάρχουν τρεις αργές στροφές στο θρυλικό σιρκουί από τις οποίες η MCL60 μπορεί να χάσει πολύ χρόνο.

 Andrea Stella

Το πρώτο και το δεύτερο στάδιο αναβαθμίσεων εκ των τριών συνολικά, δείχνουν να έχουν ανατρέψει για τα καλά τη σεζόν της βρετανικής ομάδας. Η McLaren ξεκίνησε πολύ ρηχά τη χρονιά, όμως στους τελευταίους αγώνες δείχνει να έχει γίνει η δεύτερη δύναμη.

Από όταν μπήκαν τα πρώτα νέα κομμάτια στην MCL60, στην Αυστρία, ο Lando Norris έχει καταταγεί στην πρώτη τετράδα σε τρία Grand Prix, ενώ στα τελευταία δύο έχει τερματίσει 2ος πίσω μόνο από τον Max Verstappen.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής των «πορτοκαλί», Andrea Stella προειδοποιεί πως ίσως η McLaren να μη συνεχίσει αυτό το σερί στο Βέλγιο. Ο Ιταλός τονίζει τις τρεις κρίσιμες στροφές χαμηλής ταχύτητας που έχει το Spa οι οποίες μπορεί να πονέσουν πολύ το βρετανικό μονοθέσιο.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Παρότι το Spa αναφέρεται ως μία από τις πίστες με μόνο υψηλές ταχύτητες, στην πραγματικότητα μόνο η στροφή 10 (Πουχόν) είναι με τέρμα γκάζι στις κατατακτήριες. Υπάρχει πολύς χρόνος να κερδίσεις στη στροφή 1 (Λα Σορς, 50 χλμ την ώρα), στη στροφή 8 (Λε Κομπ, 60 χλμ την ώρα) και στο τελευταίο σικέιν (55 χλμ την ώρα).

Οπότε, δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά είμαι ταπεινός, διότι σε αυτές τις τρεις στροφές βλέπω πως θα χάσουμε χρόνο. Επίσης, θα έχουμε αγώνα Sprint. Επομένως, πέρα από την καθαρή απόδοση, θα είναι σημαντικό να δούμε πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε το μονοθέσιο στις απαιτήσεις της πίστας» τόνισε ο επικεφαλής της McLaren.