Παρέλαση στο Spa, μία «ανάσα» πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο τελευταίος αγώνας πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα διάρκειας τριών εβδομάδων, θα διεξαχθεί στη θρυλική πίστα του Spa-Francorchamps στο Βέλγιο!

GP ΒΑΛΓΙΟΥ

Όντας η μακρύτερη πίστα στο πρόγραμμα της Formula 1, με μήκος 7.004 μέτρα, οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 15 γύρους στον αγώνα sprint του Σαββάτου και 44 γύρους στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής. Η πίστα επίσης διαθέτει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο χαμηλότερο κι υψηλότερο σημείο (102,2 μέτρα).

Ως προς τα ελαστικά, κάθε μονοθέσιο διαθέτει 2 σετ σκληρής γόμας, 4 σετ μέσης, 6 σετ μαλακής, 4 σετ ενδιάμεσης και 3 σετ βρόχινης. Με τις προβλέψεις να υποδεικνύουν ψιχάλες ενόψει του τριημέρου, οι μάχες προβλέπονται συναρπαστικές.

GP ΒΑΛΓΙΟΥ

Η Ferrari είναι η ομάδα με τις περισσότερες pole positions και νίκες στη συγκεκριμένη πίστα, κατέχοντας 15 και 14, αντιστοίχως. Ο Lewis Hamilton, όμως, είναι ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη θέση, με 6 συνολικά.

Ο Fernando Alonso εξασφαλίζει φέτος τη 18η εμφάνισή του στην πίστα του Spa και γίνεται ο οδηγός με τις περισσότερες συμμετοχές στο Βελγικό Grand Prix στην ιστορία της Formula 1.

Ως προς το πρωτάθλημα οδηγών, ο Max Verstappen είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, με 281 βαθμούς, την ώρα που ο teammate του, Sergio Perez, βρίσκεται ακριβώς πίσω του κατά 110 βαθμούς. Ο Fernando Alonso φαίνεται τώρα να απειλείται από τον Lewis Hamilton, που καραδοκεί με διαφορά 6 μόνο βαθμών. Η μάχη για την 5η θέση μαίνεται μεταξύ George Russell, Carlos Sainz και Charles Leclerc, με 10 βαθμούς να χωρίζουν τον πρώτο από τον τελευταίο.

GP ΒΑΛΓΙΟΥ

Ως προς το πρωτάθλημα κατασκευαστών, η Red Bull Racing ξεπερνάει πλέον το double score, έχοντας συγκεντρώσει 452 βαθμούς, ενώ η Mercedes πίσω της φαίνεται να εδραιώνει σταδιακά τη 2η θέση, με 223 βαθμούς. Η McLaren βρίσκεται προς ώρας στην 5η θέση και κατέχει 87 βαθμούς, όμως η ανοδική πορεία της απειλεί τις Aston Martin και Ferrari που κατατάσσονται στην 3η και 4η θέση, αντίστοιχα.

Με την κορυφή των δύο πρωταθλημάτων να είναι ουσιαστικά κατοχυρωμένη, θα μπορέσουν οι μάχες για την κορυφαία πεντάδα να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας ζωντανό; Η απάντηση θα δοθεί μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο.