Hamilton: «Δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι, αυτή είναι η πραγματικότητα»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ρεαλιστής εμφανίστηκε ο Lewis Hamilton μετά το Grand Prix Ουγγαρίας. Ο Βρετανός δήλωσε μετά τον αγώνα, πως η πτώση του από την pole position στην 4η θέση στον τερματισμό, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του που βρίσκεται ο ρυθμός της Mercedes αυτή τη στιγμή.

Lewis Hamilton

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε μία απίθανη pole position το Σάββατο (22/7) στο Hungaroring, η οποία σόκαρε τους πάντες. Ο Hamilton έκανε ταχύτερο χρόνο από τον Max Verstappen και πήρε την πρώτη θέση για την εκκίνηση, με διαφορά μόλις 3 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Ήταν η πρώτη του pole position από τη Σαουδική Αραβία το 2021.

Παρά τον τρομερό ρυθμό της W14 σε διάρκεια ενός γύρου, ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να παραμείνει ψηλά ή να παλέψει με τους προπορευόμενους στον αγώνα. Έχασε την πρωτοπορία από τον Verstappen στην πρώτη στροφή και τον προσπέρασαν στις ακριβώς επόμενες στροφές, οι δύο McLaren.

Από εκεί και πέρα, ο Hamilton δεν έδειχνε να έχει τον ρυθμό για να παλέψει και να επιστρέψει στις θέσεις του βάθρου. Τον πέρασε ακόμα και ο Sergio Perez ο οποίος εκκίνησε 9ος, αλλά κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Piastri και εν τέλει να τερματίσει 4ος.

Παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου αυτό που περίμεναν οι θαυμαστές του και ο κόσμος, ο Βρετανός παραδέχθηκε πως δεν εξεπλάγη από το αποτέλεσμα. Είχε ενημερωθεί το πρωί πριν από τον αγώνα στη σύσκεψη της ομάδας του, πως το μονοθέσιο δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει να παλέψει με τον Verstappen. Όπερ και εγένετο.

Αναλυτικά, ο ίδιος δήλωσε:

«Νομίζω είναι προφανές πως δεν είμαστε οι πιο ταχείς. Δεν έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και για τη δουλειά που κάναμε για να πάρουμε αυτή την pole position και να νικήσουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή και τα άλλα δύο μονοθέσια που ήταν ταχύτερα από εμάς.

Σήμερα στον αγώνα, ήταν απλά η πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι, πως δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι. Με είχαν ενημερώσει ήδη στη σύσκεψη το πρωί, ότι θα ήμουν τουλάχιστον πέντε δέκατα πιο αργός από τις Red Bull. Επομένως, η μάχη μου δεν ήταν με τον Max. Ωστόσο, ήλπιζα πως θα μπορούσαμε να παλέψουμε με τις McLaren. Αλλά ακόμα και η McLaren, ήταν πολύ γρήγορη για εμάς» ήταν τα λόγια του οδηγού της Mercedes.