Ο Max Verstappen μιλά για την ιστορική νίκη της Red Bull στην Ουγγαρία

×

Μαρία Ανδρεάδη

Στο Grand Prix της Ουγγαρίας, ο Max Verstappen δεν πέτυχε μόνο την 7η σερί εμφάνισή του στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αλλά κυρίως διασφάλισε μία ιστορική νίκη για τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της McLaren και να κερδίσει 12 συνεχόμενους αγώνες. Το δίδυμο Ayrton Senna και Alain Prost είχαν καταφέρει να κερδίσουν 11 αγώνες για τη βρετανική ομάδα.

Max Verstappen

«12 συνεχόμενες νίκες, είναι απλώς εκπληκτικό,» είπε ο Verstappen. «Αυτά που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια είναι απίστευτα. Ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτήν τη δυναμική για πολύ καιρό.»

«Το να δουλεύεις με ολόκληρη την ομάδα είναι πολύ ευχάριστο. Είναι πάντα σπουδαίο το ότι συνεχίζουν να πιέζουν και θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά μέρες σαν κι αυτή είναι απλώς τέλειες,» εξύμνησε την ομάδα του.

Ο Max Verstappen σαφώς κυριαρχεί στο πρωτάθλημα, έχοντας εξασφαλίσει διαφορά 110 βαθμό από τον δεύτερο, τον Sergio Perez. Ο Μεξικανός, με την 3η θέση στην Ουγγαρία, πήρε μία ανάσα 32 βαθμών από τον τρίτο Fernando Alonso.