Ο Szafnauer πιστεύει πως θα του δοθεί χρόνος που υποσχέθηκαν

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer πιστεύει πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo θα «κρατήσει τον λόγο του» και θα του δώσει το περιθώριο 100 αγώνων που του είχαν υποσχεθεί, για να πετύχει.

Otmar Szafnauer

Ο Ρουμάνος τεχνικός, ανέλαβε τα καθήκοντά του στη γαλλική ομάδα, στις αρχές του 2022. Έκτοτε η Alpine έχει σημειώσει ανοδική πορεία, αλλά η σεζόν του 2023 μέχρι τώρα είναι αρκετά «ρηχή».

Ταυτόχρονα, στον όμιλο της Reanult έγιναν αλλαγές, με τον διευθύνων σύμβουλο αγωνιστικών αυτοκινήτων, Laurent Rossi να αφήνει τη θέση του. Δεδομένου πως ο Rossi προσέλαβε τον Szafnauer, αρκετές θεωρίες εμφανίστηκαν που ήθελαν τον Ρουμάνο εκτός ομάδας. Αυτή τη φήμη, ήρθε να ενισχύσει η διπλή εγκατάλειψη των Esteban Ocon και Pierre Gasly στο Grand Prix Ουγγαρίας.

Παρόλα αυτά, ο Szafnauer αναμένει ο de Meo να τηρήσει τη συμφωνία που είχε γίνει, όταν ανέλαβε πέρυσι και να του δώσει χρόνο να ανατρέψει την κατάσταση.

«Ναι, ο Laurent με προσέλαβε, αλλά και ο Luca με προσέλαβε και αυτός στην ουσία έκατσε και με έπεισε να αναλάβω αυτό το πρότζεκτ. Το πρότζεκτ ήταν της Alpine και αφορούσε 100 αγώνες. Τώρα είμαστε στους 30κάτι αγώνες αυτού του πλάνου. Οπότε έχουμε ακόμα πάνω από 60 αγώνες, που σημαίνει άλλα τρία χρόνια για να αρχίσουμε να νικάμε» δήλωσε αρχικά ο Ρουμάνος επικεφαλής.

«Παίρνει χρόνο. Το ξέρω πως ο Luca είναι ένας άνθρωπος που τηρεί τον λόγο του και μου έδωσε τον λόγο του πως θα έχουμε 100 αγώνες χρόνο για να αρχίσουμε τις νίκες. Μερικές φορές φορές κάνεις μισό βήμα πίσω και δύο βήματα μπροστά. Οπότε δεν έχω καμία ανησυχία πως θα κρατήσει τον λόγο του και θα μου δώσει χρόνο και 100 αγώνες για να τα καταφέρουμε» τόνισε ο Szafnauer.