GP Ουγγαρίας: Οριακή πρώτη pole position για τον Hamilton φέτος!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Στην κορυφή των κατατακτήριων δοκιμών ανέβηκε ο Lewis Hamilton, με διαφορά 3 χιλιοστών από τον Max Verstappen. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Lando Norris.

Lewis Hamilton

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην Ουγγαρία πραγματοποιήθηκαν υπό το νέο σύστημα διαχείρισης ελαστικών. Σύμφωνα με αυτό, οι ομάδες μπορούσαν να επιλέξουν μόνο σετ σκληρής γόμας (C3) στο Q1, μόνο μέσης γόμας στο Q2 (C4) και μόνο μαλακής γόμας (C5) στο Q3.

Το πρώτο μέρος της διαδικασίας επεφύλασσε… εκπλήξεις, καθώς οι οδηγοί φάνηκαν να σημειώνουν μάλλον διστακτικούς χρόνους με τη σκληρή γόμα. Ο Guanyu Zhou σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα, με χρόνο 1:18.143, την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες αντιμετώπισαν προβλήματα με την κίνηση.

GP Ουγγαρίας - Κατατακτήριες δοκιμές

Οι δύο Red Bull, του Max Verstappen και του Sergio Perez, έκαναν το 2-3 στο Q1, ενώ ακριβώς πίσω τους παρατάχθηκαν οι Ferrari, του Carlos Sainz και του Charles Leclerc.

Lewis Hamilton

Η Mercedes φάνηκε αρχικά να δυσκολεύεται με το νέο format, καθώς ο Lewis Hamilton προκρίθηκε στο Q2 την τελευταία στιγμή, ενώ ο George Russell εγκλωβίστηκε στη 18η θέση.

Στο τέλος του Q1 αποκλείστηκαν οι: Albon, Tsunoda, Russell, Magnussen και Sargeant.

GP Ουγγαρίας - Κατατακτήριες δοκιμές

Το δεύτερο μέρος της διαδικασίας ήταν ευκολότερο για τους οδηγούς ως προς την κίνηση, αλλά μερικοί χρόνοι διαγράφηκαν λόγω παράβασης των ορίων πίστας. Στην κορυφή ανέβηκε ο Lando Norris, με χρόνο 1:17.328, και ο Lewis Hamilton κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο ταχύτερο πέρασμα του Q2, με διαφορά 99 χιλιοστών.

Αυτήν τη φορά, ήταν οι δύο Ferrari που δυσκολεύτηκαν, με τον Leclerc να προκρίνεται 6ος στο Q3, ενώ ο Sainz έμεινε εκτός –για 2 μόλις χιλιοστά.

Στο τέλος του Q2 αποκλείστηκαν οι: Sainz, Ocon, Ricciardo, Stroll και Gasly.

Lewis Hamilton

Με την έλευση των μαλακών ελαστικών στην πίστα για το Q3, η μάχη για την pole position είχε πάρει «φωτιά». Οι Verstappen, Hamilton και Norris ήταν οι βασικοί υποψήφιοι, μέχρι ένα τελευταίο πέρασμα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Τελικά, ήταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής που ανέβηκε στην κορυφή, με χρόνο 1:16.609 και με διαφορά 3 χιλιοστών από τον δεύτερο Verstappen! O Norris ήρθε να συμπληρώσει την ταχύτερη τριάδα, ενώ ο teammate του, Oscar Piastri, εξασφάλισε τη δεύτερη σειρά για τη McLaren.

Πολύ καλή επίδοση από τις δύο Alfa Romeo, που έκαναν το 5-7, και απογοήτευση για τον Perez που θα εκκινήσει 9ος.

GP Ουγγαρίας - Κατατακτήριες δοκιμές

Στο τέλος του Q3, η κορυφαία δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Hamilton, Verstappen, Norris, Piastri, Zhou, Leclerc, Bottas, Alonso, Perez και Hulkenberg.