GP Ουγγαρίας: Στην κορυφή του FP3 ο Hamilton, πίσω του οι δύο Red Bull

×

Γιώργος Ανανίδας

Το ταχύτερο πέρασμα έκανε ο Lewis Hamilton στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας. Ελάχιστοι χρησιμοποίησαν τη σκληρή γόμα ενόψει Q1, με τις περισσότερες ομάδες να δοκιμάζουν τα μονοθέσιά τους με τη μέση και τη μαλακή. Ανησυχία στη Red Bull Racing για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο, ενθουσιασμος στις τάξεις της Mercedes.

 Lewis Hamilton

Οι οδηγοί της Red Bull Racing και της Ferrari δοκίμασαν τη μέση γόμα στο ξεκίνημα του τρίτου μέρους των ελεύθερων δοκιμών, ενώ η πλειονότητα του γκριντ άρχισε να κάνει δοκιμές με τη μαλακή. Ωστόσο, κανείς δεν έδειχνε να προτιμάει τη σκληρή η οποία με τον νέο δοκιμαστικό τρόπο διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών, θα χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου στο Q1.

Παρά το αρχικό ντισαβαντάζ στα ελαστικά, οι δύο Red Bull έδειχναν να έχουν ρυθμό με τη C4 γόμα της Pirelli η οποία θα κάνει την εμφάνισή της και στο Q2. Οι δύο McLaren επίσης έδειχναν σε καλή κατάσταση, με τον Lando Norris σταθερά στην 4η θέση με τα μαλακά ελαστικά, ενώ ο Piastri έκανε καλύτερο χρόνο στο δεύτερο κομμάτι της πίστας. 

Την ίδια ώρα, ο Max Verstappen έκανε παράπονα για το πίσω μέρος της RB19, καθώς βασανιζόταν με την υπερστροφή. Παρόλα αυτά, με το πέρας της μισής ώρας ο Ολλανδός παρέμενε στην κορυφή της κατάταξης με ελάχιστη διαφορά από τις δύο Alfa Romeo και τη McLaren του Norris. Φτάσαμε στα 22 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, για να «κατέβει» ο Verstappen από την πρώτη θέση, με τον Fernando Alonso να κάνει ταχύτερο πέρασμα με τη μαλακή γόμα.

Η σκληρή γόμα εν τέλει έκανε την εμφάνισή τους, αφού την επέλεξαν οι δύο Alpha Tauri και ο Lance Stroll για αρχή. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η Alfa Romeo αμέσως μετά, καθώς οι μικρότερες ομάδες ήθελαν σταδιακά να αρχίσουν να ζεσταίνουν τα ελαστικά για το Q1.

Ταυτόχρονα, η MCL60 του Lando Norris έκανε ταχύτερο χρόνο με τη μέση γόμα, ανεβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή. Τον χρόνο του Βρετανού κατέρριψε ο συμπατριώτης του, Lewis Hamilton, ρίχνοντας το καλύτερο πέρασμα κάτω από το 1:18.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, με τον Hamilton στην κορυφή της κατάταξης και τις δύο Red Bull πίσω του. Δεν δοκιμάστηκε πολύ η σκληρή γόμα, παρότι θα τη δούμε εξ ολοκλήρου στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών το απόγευμα (17:00, ΑΝΤ1+).