GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος όλων στο FP2 ο Leclerc , πίσω του οι Norris και Gasly

×

Γιώργος Ανανίδας

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Charles Leclerc στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών στην Ουγγαρία το οποίο διεξήχθη ολόκληρο σε στεγνό οδόστρωμα. Κανονικά έτρεξε στο FP2 ο Sergio Perez, παρά τη σύγκρουσή του με τις μπαριέρες στο πρώτο μέρος.

Charles Leclerc

Το δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών διεξήχθη φυσιολογικά, με σλικ ελαστικά. Η Williams ήταν η μοναδική ομάδα που δοκίμασε τη μαλακή γόμα στο ξεκίνημα, ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν τη μέση. Στα 20 λεπτά, οι δύο οδηγοί της Williams ήταν στις πρώτες τρεις θέσεις, με τον Lando Norris μόνο ανάμεσά τους.

Ο Kevin Magnussen εντυπωσίασε με την επιλογή του, αφού πήγε στη σκληρή γόμα για τις πρώτες του δοκιμές του τριημέρου. Την ίδια ώρα, οι ομάδες δεν σημείωναν ταχείς χρόνους, διότι οι περισσότερες έψαχναν ακόμα το κατάλληλο σετάρισμα για τη δύσκολη πίστα του Χανγκαρόρινγκ.

Περίπου 35 λεπτά πριν το τέλος, όλο και περισσότεροι οδηγοί άρχισαν τις δοκιμές και τους γύρους με τα μαλακά ελαστικά. Κάπως έτσι, προσωρινά βρέθηκαν στην κορυφή οι Yuki Tsunoda και Nico Hulkenberg. Στο μισάωρο ωστόσο, πρώτος στην κατάταξη ήταν ο Lando Norris, παρά τις αναπηδήσεις και τα θέματα που έδειχνε η McLaren να έχει με το σετάρισμα.

Με τη Ferrari να βελτιώνεται αισθητά στο δεύτερο μισάωρο της διαδικασίας, ο Leclerc ανέβηκε στην κορυφή, «γράφοντας« 1:17.686 με τη μαλακή γόμα. Δεν συνέβη το ίδιο για τον Sainz ο οποίος είχε «κολλήσει» στη 10η και δεν έβρισκε τον απαραίτητο ρυθμό.

«Χαμηλές πτήσεις» για τη Red Bull Racing, παρά τις αναβαθμίσεις που έφερε στην Ουγγαρία. Ακόμα και 15 λεπτά πριν τη λήξη του FP2, οι οδηγοί της βρίσκονταν στις θέσεις 11 και 18, όπου και τερμάτισαν. Μερικές ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν ήταν αρκετές για να αλλοιώσουν την πρόσφυση της πίστας.

Το FP2 ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες εκπλήξεις, με τον Charles Leclerc στην κορυφή και τους Lando Norris και Pierre Gasly στη 2η και 3η θέση, αντίστοιχα.