GP Ουγγαρίας: Στην κορυφή του βροχερού FP1 ο Russell, πίσω του οι Piastri και Stroll

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο George Russell της Mercedes στις –ημιτελείς– πρώτες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Hungaroring. Την κορυφαία τριάδα ολοκλήρωσαν οι Oscar Piastri και Lance Stroll, υπό βροχερές συνθήκες.
Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών υποδέχθηκε έναν… παλιό γνώριμο, τον Daniel Ricciardo, που αντικατέστησε τον Nyck de Vries στην AlphaTauri.

George Russell

Ο Sergio Perez ξεκίνησε με καταστροφή το αγωνιστικό του τριήμερο, καθώς έχασε τον έλεγχο της RB19 του, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στις μπαριέρες και να καταστρέψει το μπροστινό μέρος του μονοθεσίου του. Μία κόκκινη σημαία διέκοψε προσωρινά τη διαδικασία.

Το «πράσινο φως» έφερε μαζί του βροχή στην άσφαλτο. Ο Lewis Hamilton δοκίμασε πρώτος τα ενδιάμεσα ελαστικά, την ώρα που οι περισσότεροι οδηγοί παρέμεναν στα γκαράζ των ομάδων τους.

Οι καιρικές συνθήκες προκαλούσαν αμηχανία, καθώς η βροχή δεν ήταν αρκετά δυνατή για βρόχινα ελαστικά, αλλά το οδόστρωμα δεν ήταν αρκετά στεγνό για ενδιάμεσα. Μέχρι και 17 λεπτά πριν το τέλος, δεν είχε πραγματοποιηθεί κανένας χρονομετρημένος γύρος.

Ο Valtteri Bottas ήταν ο πρώτος που έκανε έναν γρήγορο γύρο, με αρκετές μεν αστάθειες. Ακολούθησαν οι Logan Sargeant και Alex Albon, που έκαναν προς ώρας το 1-2 για τη Williams.

Σχεδόν 14 λεπτά πριν το τέλος, όμως, ο Carlos Sainz έχασε το κράτημα του μονοθεσίου του, ακουμπώντας ελαφρά τις μπαριέρες. Μία κόκκινη σημαία διέκοψε για δεύτερη φορά τη διαδικασία, όμως ο Ισπανός κατάφερε να επιστρέψει στο γκαράζ της Ferrari.

Το τελευταίο δεκάλεπτο, περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα, για μερικά διστακτικά αρχικά περάσματα. Ο Fernando Alonso έσπασε το φράγμα του 1:41 με τη δεύτερη προσπάθεια, σημειώνοντας χρόνο 1:40.687, με ενδιάμεσα ελαστικά.

Η μάχη για την πρωτοπορία εξελίχθηκε μεταξύ George Russell και Oscar Piastri, με τους δύο νεαρούς οδηγούς να ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα ταχύτερα περάσματα. Ο Βρετανός, τελικά, αναδείχθηκε ανώτερος, με χρόνο 1:38.795.

Η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Russell, Piastri, Stroll, Norris, Alonso, Bottas, Leclerc, Zhou, Sargeant, Hulkenberg, Magnussen, Tsunoda και Albon. Οι Ricciardo, Sainz, Perez, Ocon, Gasly, Verstappen και Hamilton δεν έκαναν κανέναν χρονομετρημένο γύρο.