Επιστροφή στην Ουγγαρία, λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο δωδέκατος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2023 θα διεξαχθεί στο Hungaroring της Ουγγαρίας!

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 70 γύρους στον αγώνα της Κυριακής, στην πίστα μήκους 4.381 μέτρων.
Ως προς τα ελαστικά, κάθε μονοθέσιο δικαιούται δύο σετ σκληρής γόμας, τρία σετ μέσης, οκτώ σετ μαλακής, τέσσερα σετ ενδιάμεσης και τρία σετ βρόχινης.

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Το Grand Prix της Ουγγαρίας επιστρέφει για 38η φορά στο καλεντάρι της Formula 1 και υποδέχεται έναν παλιό γνώριμο, τον Daniel Ricciardo, που αντικατέστησε τον Nyck de Vries στην AlphaTauri. Θα μπορέσει να αποδείξει ο Αυστραλός ότι όχι μόνο δεν έχει χάσει τη φόρμα του, αλλά κι ότι ήρθε για να μείνει;

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Ως προς τους αριθμούς, η McLaren είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην πίστα του Hungaroring, κατέχοντας συνολικά 11. Ο Lewis Hamilton είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στο σιρκουί, με 8 στο σύνολο, ενώ, εάν κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής, τότε θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Michael Schumacher για τις περισσότερες νίκες σε μία μόνο πίστα. Ο Βρετανός πρωταθλητής έχει κερδίσει τις περισσότερες pole positions στο Hungaroring, κατέχοντας 8, ενώ κυνηγά και το ρεκόρ για τις περισσότερες εκκινήσεις από την πρώτη θέση σε μία μόνο πίστα.

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Επιστροφή στην πίστα όπου κατέκτησαν τις πρώτες τους νίκες για τον Fernando Alonso και τον Esteban Ocon, στον αγώνα του 2003 και του 2021, αντίστοιχα.

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Φεύγοντας από το Silverstone, πριν δύο εβδομάδες, η Red Bull Racing κατοχύρωσε την 11η συνεχόμενη νίκη της, ισοφαρίζοντας το σερί της McLaren το 1988. Παραμένει πρώτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τη μάχη να μαίνεται μεταξύ Mercedes και Aston Martin για τη δεύτερη θέση, καθώς 22 βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες. Την ίδια ώρα, ο Fernando Alonso πλησιάζει απειλητικά τον Sergio Perez για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, αφού υπολείπεται μόλις 19 βαθμών. Ποιος θα αναδειχθεί ανώτερος;

GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η απάντηση θα δοθεί μέσω ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο.