Δεν θα πέσει στην ίδια παγίδα, όπως το έπαθε στη McLaren ο Ricciardo

×

Γιώργος Ανανίδας

Σίγουρος πως δεν θα πέσει στην παγίδα που έπεσε όταν πήγε στη McLaren, είναι ο νέος οδηγός της Alpha Tauri, Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός επιστρέφει στη Formula 1 αυτό το τριήμερο στην Ουγγαρία, ως αντικαταστάτης του «κομμένου», Nyck de Vries.

Daniel Ricciardo

Παρόλο που είναι ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στους αγώνες, ο Ricciardo είναι και προβληματισμένος, καθώς γνωρίζει πως θα μπει στο πιο αργό μονοθέσιο του γκριντ και στην ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας.

Όταν ο 34χρονος ρωτήθηκε για τις ανησυχίες του σχετικά με την AT04 και τη σύγκριση με τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα δύο χρόνια του στη McLaren, απάντησε:

«Πιστεύω πως αυτό που με πλήγωσε τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν πως άρχισα να πέφτω σε μία μικρή παγίδα. Έλεγα πως το μονοθέσιο δεν μου ταιριάζει, πρέπει να δουλέψω το ένα και το άλλο.

Μπορείς να γίνεις ο χειρότερός σου εχθρός. Θυμάμαι τις πρώτες μου κατατακτήριες με τη McLaren, ήταν τέλειες. Τότε, δεν ήξερα πολλά.

Επομένως, δεν το σκέφτομαι πολύ. Γνωρίζω πως το μονοθέσιο έχει περιορισμούς και είμαι σίγουρος ότι δεν θα το νιώσω όσο καλό ένιωσα της Red Bull την περασμένη εβδομάδα. Αλλά θα δουλέψω με ό,τι έχω» δήλωσε ο Αυστραλός.