Αρνείται να πάρει όλα τα εύσημα για τη βελτίωση της McLaren ο Stella

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella τόνισε πως δεν αξίζει όλα τα εύσημα για την επιστροφή της βρετανικής ομάδας στις ψηλότερες θέσεις της κατάταξης και τη βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου.

Andrea Stella

Δυναμική επιστροφή στους κορυφαίους πραγματοποίησε η McLaren στο βρετανικό Grand Prix, φέρνοντας ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στην MCL60. Αυτό βοήθησε τον Lando Norris να γίνει ο πιο απειλητικός οδηγός για τον Max Verstappen, ενώ ο Oscar Piastri τερμάτισε με άνεση 4ος.

Η φοβερή αυτή επίδοση, ήρθε μετά από ένα άκρως απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν για την ομάδα από το Γουόκινγκ. Στη McLaren, είχαν παραδεχτεί εξ αρχής, από το Μπαχρέιν, πως το μονοθέσιο με το οποίο μπήκαν στη χρονιά, δεν ήταν όσο γρήγορο ήθελαν και περίμεναν.

Όμως, η τεχνική αναδιάρθρωση που ξεκίνησε τον Μάρτιο εντός της ομάδας και το στιβαρό πλάνο εξέλιξης στο οποίο προχώρησαν για την MCL60, βοήθησαν τους Norris και Piastri να αναρριχηθούν από τις τελευταίες θέσεις, στις πρώτες.

Ταυτόχρονα, ο Stella ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής τον περασμένο χειμώνα, μετά την αποχώρηση του Andreas Seidl, έχει παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ανόρθωση της McLaren. Ωστόσο, παραμένει πολύ ταπεινός σχετικά με την προσφορά του.

Αντί να δεχθεί τα εύσημα που πολλοί έχουν σπεύσει να του δώσουν, ο Ιταλός πιστεύει πως είναι σημαντικό να λάβουν εύσημα και οι υπόλοιποι που έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην ανατροπή της σεζόν.

«Δικός μου στόχος και αφοσίωση, είναι να κάνω σωστά αυτά που πρέπει. Επικεντρώνομαι στην απόδοση και στη δημιουργία ενός οράματος για την ομάδα. Βεβαιώνομαι πως όλοι κατανοούν ποιο είναι αυτό το όραμα και ποια είναι η κατεύθυνσή μας» δήλωσε αρχικά ο Stella

«Το πιο σημαντικό, είναι να μην τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου. Με έχουν υποστηρίξει πάρα πολύ. Ακόμα και η συνεργασία με τον Ζακ Μπράουν, είναι εξαιρετικά στενή και δουλεύει με στρατηγική. Είναι ομαδική δουλειά, ακόμα κι όταν μιλάμε για ηγεσία. Μία ομάδα της Formula 1 είναι πολύ περίπλοκη για να νομίζεις πως ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να ανατρέψει μία κατάσταση» τόνισε ο Ιταλός επικεφαλής της McLaren.