Θα ενισχύσει το «Drive to Survive» η ταινία του Brad Pitt

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali αναμένει η νέα ταινία του Brad Pitt, να επηρεάσει έντονα τη σειρά του Netflix, «Drive to Survive», πηγαίνοντάς την ένα βήμα παραπέρα.

Stefano Domenicali

Η οργάνωση της Formula 1, έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην παραγωγή της ταινίας, δίνοντάς της απεριόριστη πρόσβαση. Τους έχει επιτραπεί ακόμα και η είσοδος στα γκαράζ και να τρέχουν στην πίστα, όταν αυτή είναι άδεια.

Το προηγούμενο τριήμερο στο Σίλβερστον, η παραγωγή της ταινίας έφερε μονοθέσια τύπου Formula 2 και τα τοποθέτησε στο τέλος του grid. Οι ηθοποιοί Brad Pitt και Damson Idris, βρέθηκαν ακόμα και στον εθνικό ύμνο πριν την εκκίνηση, δίπλα στον Max Verstappen.

Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν και στους επόμενους αγώνες, ωστόσο σε ορισμένους αγώνες όπως στο Ζάντφοορτ, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν, αφού κάποια λογιστικά θέματα δεν θα επιτρέψουν την παρουσία της παραγωγής.

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali κλήθηκε να σχολιάσει αυτό το «λαμπερό» γεγονός:

«Η ποιότητα της παραγωγής, είναι πολύ υψηλή. Για εμάς, ήταν σημαντικό να ξεχωρίσουμε τον ζωντανό με τον κανονικό αγώνα. Αυτό πρέπει να είναι αψεγάδιαστο, διότι τα πλάνα που τραβήχτηκαν για την ταινία, είναι από διαφορετικές λήψεις της κάμερας και έχουν άλλα κοψίματα» δήλωσε αρχικά ο Ιταλός και μετά μίλησε για την επιρροή της ταινίας στη F1:

«Έχουμε πειστεί απόλυτα από το πρότζεκτ που μας παρουσίασαν. Αλλιώς δεν θα το κάναμε. Η 11η ομάδα της ταινίας, έστω και μέσω μυθοπλασίας, θα προσθέσει μία άλλη διάσταση στη Formula 1 από άποψη δημοφιλίας ή αναγνωρισιμότητας. Αναμένω την ίδια επιρροή με αυτήν που είχε το Netflix και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε ο Stefano Domenicali.