Αισιόδοξος ενόψει Ουγγαρίας ο James Allison, χάρη στη νέα εμπρός αεροτομή

×

Γιώργος Ανανίδας

Μεγάλη επίδραση αναμένουν στη Mercedes να έχει η νέα εμπρός αεροτομή στις στροφές χαμηλής ταχύτητας του Χανγκάρορινγκ, σε αντίθεση με τις υψηλής ταχύτητας στροφές του Σίλβερστον.

James Allison

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, James Allison αναμένει η αναβαθμισμένη εμπρός αεροτομή της W14 να παίξει σημαντικό ρόλο στο Grand Prix Ουγγαρίας αυτό το τριήμερο. Το νέο κομμάτι που μπήκε στο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας, ανέδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία στο Σίλβερστον και για αυτό η αισιοδοξία είναι έντονη στο γκαράζ των πρώην παγκόσμιων πρωταθλητών.

Σε μία γενική αναδιάρθρωση της αρχικής σχεδίασης της W14, η οποία αποδείχθηκε προβληματική, η τελευταία προσθήκη στο μονοθέσιο ήταν η εμπρός αεροτομή που μπήκε στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας. Στην αρχή, φαινόταν η αναβάθμιση να μην αποδίδει όπως ήλπιζαν, με τη McLaren να αποδεικνύεται η δεύτερη ταχύτερη ομάδα του grid στο Σίλβερστον και τη Mercedes να μην μπορεί να την προσπεράσει.

Ωστόσο, ο Allison εξήγησε πως η νέα αεροτομή έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να βοηθήσει τη Mercedes στις στροφές χαμηλής ταχύτητας. Λίγες τέτοιες είχε το Σίλβερστον, πολλές όμως έχει το Χανγκάρορινγκ. Εκεί όπου οι Lewis Hamilton και George Russell θα δουν σε μερικές μέρες πως συμπεριφέρεται το μονοθέσιό τους.

Ο Allison ρωτήθηκε λοιπόν για την απόδοση του εμπρός φτερού και απάντησε:

«Είναι νωρίς για να βγάλω συμπέρασμα. Η νέα εμπρός αεροτομή έχει σχεδιαστεί για να μας κάνει ταχύτερους. Για αυτό τα κάνουμε όλα» δήλωσε αρχικά ο Βρετανός τεχνικός διευθυντής.

«Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της νέας πτέρυγας, θα βελτιώσουν την ισορροπία στην απόδοση του μονοθεσίου στις στροφές χαμηλότερων ταχυτήτων. Το Σίλβερστον είναι γνωστό για πολλά πράγματα, αλλά όχι για τις χαμηλών ταχυτήτων στροφές. Αυτό που κρατάμε από το Σίλβερστον, είναι πως στις στροφές μικρότερων ταχυτήτων, ήμασταν ανταγωνιστικοί» αποκαλύπτει ο Allison.

«Υποθέτω πως όταν πάμε στην Ουγγαρία, όπου είναι μία πίστα που διαθέτει σχεδόν μόνο χαμηλών ταχυτήτων στοιχεία, θα ξέρουμε σίγουρα. Τα πρώτα σημάδια υπόσχονται πολλά, η αεροτομή έκανε αυτά που περιμέναμε και ελπίζουμε να κάνει περισσότερα σε πίστες που θα της ταιριάζουν» τόνισε ο James Allison.