Η «dream team» που επιθυμεί να δημιουργήσει η Liberty Media

×

Γιώργος Ανανίδας

Δημοσιεύματα που βγαίνουν από Ιταλία μεριά, «ανάβουν» την επονομαζόμενη «silly season» και αναφέρουν πως η κάτοχος δικαιωμάτων της Formula 1, Liberty Media κυνηγάει τη στελέχωση μίας «dream team» στη Red Bull Racing από το 2025 ή το 2026 και έπειτα.

Red Bull

Οι Lando Norris και Charles Leclerc, είναι οι επικρατέστεροι των επιλογών για να στελεχώσουν αυτό το εγχείρημα και να οδηγήσουν δίπλα στον παγκόσμιο πρωταθλητή, Max Verstappen. Η Liberty Media ελπίζει να δημιουργήσει μία ομάδα στην οποία θα υπάρχουν δύο «νούμερο ένα» οδηγοί, ώστε να περιπλέξουν τα πράγματα στην κορυφή.

Οι πρώτες διαπραγματεύσεις μεταξύ Leclerc και Red Bull Racing έγιναν τον περασμένο Μάϊο, με το συμβόλαιο του Μονεγάσκου με τη Ferrari να λήγει στα τέλη του 2024. Αντίστοιχα, ο Norris πριν περίπου δύο χρόνια απέρριψε την προοπτική της αυστριακής ομάδας, καθώς δεν ήθελε να γίνει το «νούμερο δύο», ούτε να έχει teammate τον Verstappen.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο από τη Liberty Media για τη δημιουργία μίας «dream team» στη Red Bull, εφόσον η κυριαρχία των «ταύρων» συνεχιστεί. Η κάτοχος δικαιωμάτων της Formula 1, θέλει οι κορυφαίες και ταχύτερες ομάδες του grid, να διαθέτουν τους καλύτερους οδηγούς κι ας βρίσκονται στην ίδια ομάδα, ώστε να αυξηθεί το... δράμα.