Sergio Perez: «Μπορώ να ανατρέψω τη σεζόν»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το τριήμερο του βρετανικού Grand Prix ήταν δύσκολο για τον Sergio Perez. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, ο Μεξικανός αποκλείστηκε ήδη από το Q1. Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο τριήμερο που δεν κατάφερε να προκριθεί στο τρίτο μέρος της διαδικασίας, την ώρα που ο teammate του συνεχίζει ανεμπόδιστος την πορεία του στην κορυφή.

Sergio Perez

Παρόλο που κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την έκτη θέση, ο Perez σαφώς δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει την πηγή του προβλήματος στην απόδοσή του.

«Ξέρω πού είναι το πρόβλημα, και είναι τα Σάββατα. [Στις κατατακτήριες δοκιμές] υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να διορθώσω, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ο ρυθμός τις Κυριακές,» εξήγησε. «Στην τελική, εκεί δίνονται οι βαθμοί.»

Ο Μεξικανός πιστεύει ότι μπορεί να επαναφέρει την καλή του φόρμα. «Είμαι ακόμη δεύτερος στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι μπορώ να ανατρέψω τη σεζόν και να επιστρέψω στο επίπεδο που μου αρμόζει,» συμπλήρωσε.

Ο teammate του, Max Verstappen, βρίσκεται πλέον 99 βαθμούς μπροστά, ενώ ο Fernando Alonso απέχει μόλις 19 βαθμούς από τη δεύτερη θέση.