Η επιστροφή του Ricciardo σε μονοθέσιο της Red Bull Racing

×

Γιώργος Ανανίδας

Στην κυρίαρχη RB19 μπήκε ο Daniel Ricciardo το πρωί της Τρίτης (11/7), στο Σίλβερστον. Για τον Αυστραλό όμως, αυτές οι δοκιμές που θα πραγματοποιήσει για χάρη της Pirelli και των νέων της ελαστικών, είναι πολύ περισσότερο από απλά δοκιμές.

Daniel Ricciardo

Μετά από δύο οδυνηρά χρόνια στη McLaren, ο Daniel Ricciardo επέστρεψε στη Red Bull Racing για το 2023, αλλά ως αναπληρωτής οδηγός. Βάσει δηλώσεων που παραχώρησε μετά από αυτή την απόφαση, ήθελε ένα «διάλειμμα» από τις πίστες για να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Με το πλατύ χαμόγελο να έχει επιστρέψει στα χείλη του «Honey Badger», ο Ricciardo αποκαλύπτει πως έχει έρθει ο καιρός να δρομολογήσει την επιστροφή του στη Formula 1. Στόχος του, δεν είναι άλλος από τη θέση του Sergio Perez.

Για να το πετύχει όμως αυτό, ίσως χρειαστεί πρώτα να περάσει από τη θυγατρική των παγκόσμιων πρωταθλητών, την Alpha Tauri. Εκεί, όπου ο Nyck de Vries θα αντιμετωπίσει την απόλυσή του, λίγο πριν ή λίγο μετά τη θερινή διακοπή.

«Παραμένω ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα» απάντησε ο Αυστραλός σε ερώτηση για το αν θα έτρεχε για την Alpha Tauri.

«Αν μου πουν πως θα υπογράψω τρία χρόνια συμβόλαιο και θα παραμείνω μόνο εκεί, τότε όχι, δεν επιδιώκω τέτοια συμφωνία. Αλλά, αν υπάρχει η δυνατότητα να είμαι εδώ (στη Red Bull), προφανώς αυτό θέλω. Αυτή είναι η αλήθεια, δεν το κρύβω» τόνισε ο 34χρονος Αυστραλός.

Η πρώτη «οντισιόν» του Ricciardo, περνάει από το Σίλβερστον το πρωί της Τρίτης (11//7), όπου θα οδηγήσει την ανίκητη φέτος RB19, χάριν ενός τεστ νέας γόμας ελαστικών της Pirelli.

«Το να επιστρέφω σε αυτή την οικογένεια, νιώθω πως είναι το καλύτερο πράγμα για εμένα. Οπότε ιδανικά, εάν βγει κάτι για εμένα από αυτή την οικογένεια, δεν θα χρειαστεί να ψαχτώ για αλλού» υπογράμμισε ο οκτώ φορές νικητής σε Grand Prix, Daniel Ricciardo.