Απογοητευμένος ο Leclerc με την εξέλιξη του αγώνα στο Σίλβερστον

×

Γιώργος Ανανίδας

Στην 9η θέση τερμάτισε ο Charles Leclerc στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, με τον ομόσταυλό του, Carlos Sainz στην 10η. Ο Fred Vassuer υπογράμμισε, πως η ομάδα του ήταν πολύ συμβατική κατά τη διάρκεια του αγώνα και έπρεπε να πιέσει περισσότερο. Στη Ferrari μετρούν πλέον ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος χωρίς νίκη στη Formula 1.

Charles Leclerc

Στην αποκάλυψη πως οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ferrari στον αγώνα της Κυριακής (9/7) στο Σίλβερστον, ήταν χειρότερες από ό,τι περίμεναν, προχώρησε ο Charles Leclerc. Η Scuderia είχε έναν άκρως απογοητευτικό αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς ο Μονεγάσκος εκκίνησε 4ος για να τερματίσει τελικά 9ος και ο Sainz εκκίνησε 5ος, για να τερματίσει τελικά 10ος.

Πριν τον αγώνα, η Ferrari στόχευε τις δύο θέσεις των McLaren μπροστά της, αλλά ο Leclerc δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει τον Oscar Piastri, όταν ο Αυστραλός ήταν ακόμα 3ος.

Και οι δύο οδηγοί της ιταλικής ομάδας, έχασαν πολύ από το χρονικό σημείο που βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι αντίπαλοί τους αντίθετα ευνοήθηκαν, καθώς έκαναν «ελεύθερο» πιτ στοπ, την ώρα που στη Ferrari είχαν ήδη χάσει χρόνο με ένα πιτ στοπ μερικούς γύρους νωρίτερα.

Ο Leclerc πάντως, βγήκε σωστός στην πρόβλεψή του. Πριν το Σίλβερστον, είχε τονίσει το θέμα της SF-23 με τις στροφές υψηλής ταχύτητας, γεγονός το οποίο έκανε... μπαμ στη θρυλική βρετανική πίστα.

«Ερχόμενοι εδώ αυτό το τριήμερο, αναμέναμε να είναι δύσκολο, όμως όχι τόσο πολύ» αποκάλυψε απογοητευμένος ο Leclerc.

«Στις κατατακτήριες, ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα από ό,τι περιμέναμε, αλλά στον αγώνα χειρότερα από ό,τι περιμέναμε και πρέπει να το δουλέψουμε αυτό. Δεν είχαμε απότομη αλλοίωση της γόμας των ελαστικών, απλά ο ρυθμός δεν υπήρχε. Ζοριστήκαμε πολύ στο πρώτο μέρος του αγώνα» δήλωσε ο οδηγός της Ferrari.

Πέρα από το αυτοκίνητο ασφαλείας που εμπόδισε για τα καλά τη στρατηγική των Ιταλών, ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vassuer ένιωσε πως το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε εν πολλοίς από το γεγονός πως οι οδηγοί του δεν πίεσαν αρκετά στο πρώτο μέρος του αγώνα.

«Το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν μία κακή κατάσταση για εμάς, σίγουρα. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό, είχαμε και έλλειψη ρυθμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος τεχνικός.

«Ήμασταν μάλλον πολύ συμβατικοί με τα ελαστικά. Περιμέναμε μεγαλύτερη αλλοίωση της γόμας και για αυτό δεν πιέσαμε αρκετά» αποκάλυψε ο επικεφαλής της Ferrari.