Hamilton: «Πρέπει να γίνει μία σοβαρή κουβέντα για το μονοθέσιο»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lewis Hamilton πήρε βάθρο στο βρετανικό Grand Prix την Κυριακή (9/7) στο Σίλβερστον, τερματίζοντας 3ος πίσω από τους Max Verstappen και Lando Norris. Ήταν η 10η συνεχόμενη φορά που ο Hamilton τερμάτισε στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του.

Lewis Hamilton

Ο οδηγός της Mercedes δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Norris στην επανεκκίνηση, μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, παρότι είχε προβάδισμα στα ελαστικά. Ο Βρετανός τέως παγκόσμιος πρωταθλητής, πιστεύει πως στη Mercedes πρέπει να κάνουν μία «σοβαρή κουβέντα» σχετικά με την κατεύθυνση και την εξέλιξη του μονοθεσίου τους.

Ο Hamilton, ήταν πολύ προβληματισμένος, αφού είδε τον ρυθμό της McLaren στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Ο οδηγός της Mercedes πιστεύει, πως οι αναβαθμίσεις της βρετανικής ομάδας, μοιάζουν πολύ στη φιλοσοφία που έχει το μονοθέσιο της Red Bull Racing και για αυτό ίσως έκαναν τόσο μεγάλο άλμα στην απόδοση με αυτό το «πακέτο» αναβαθμίσεων.

«Είναι σίγουρα μία σεζόν με τα πάνω της και τα κάτω της και το ίδιο ισχύει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» δήλωσε αρχικά προβληματισμένος ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Νομίζω πως ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να γίνει μία σοβαρή κουβέντα για το τι θα κάνουμε στην πορεία. Η McLaren είναι η απόδειξη της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσουμε και είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγοροι ήταν στις στροφές υψηλής ταχύτητας» ανέφερε ο Hamilton και συνέχισε:

«Έχει δυνατότητες το μονοθέσιό μας οι οποίες μακροπρόθεσμα, είναι υπέροχες. Με το που έχουμε το πίσω μέρος που έχουν κι αυτοί, θα ξεκινήσουμε την πορεία μας. Εκεί πρέπει να στοχεύσουμε» δήλωσε ο οδηγός της Mercedes.