Έκπληκτος ο Andrea Stella με τον ρυθμό της McLaren στο Σίλβερστον

×

Γιώργος Ανανίδας

Η McLaren είδε το απόγευμα της Κυριακής (9/7) στο βρετανικό Grand Prix, τον Lando Norris να τερματίζει στη 2η και τον Oscar Piastri στην 4η θέση. Το αποτέλεσμα αυτό σήμανε το πρώτο βάθρο της σεζόν για τη βρετανική ομάδα, αλλά και έδειξε με εντυπωσιακό τρόπο πόσο ταχύτερη ήταν η McLaren από τις Ferrari και Mercedes στο Σίλβερστον.

McLaren

Στη McLaren, έμειναν όλοι «έκπληκτοι» με τον τρομερό ρυθμό αγώνα που επέδειξε ο Norris και με τον οποίο κατέκτησε το βάθρο και τη 2η θέση. Αυτό τουλάχιστον παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ομάδας, Andrea Stella μετά τον αγώνα.

Το πρώτο σοκ για τους αντιπάλους, ήρθε το Σάββατο (8/7), όταν οι Norris και Piastri εκμεταλλεύτηκαν την εξαιρετικά αναβαθμισμένη MCL60, για να καταταχθούν στη 2η και την 3η θέση, αντιστοίχως, πίσω μόνο από τον Max Verstappen.

Παρόλα αυτά, άπαντες ήταν σκεπτικοί για το κατά πόσο θα μπορούσε η McLaren να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό σε ροή αγώνα. Πολλοί περίμεναν, ότι τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes που βρίσκονταν πίσω από τους Βρετανούς, θα ήταν ταχύτερες. Αυτό όμως δεν συνέβη και αποδείχθηκε περίτρανα, καθώς ο Lewis Hamilton δεν κατάφερε ποτέ να πιάσει τον Lando Norris και απεγνωσμένος είπε: «Αυτή η McLaren, είναι πύραυλος».

Το ίδιο ίσχυε και για το μονοθέσιο του Oscar Piastri, ο οποίος απομακρύνθηκε εύκολα από τη Ferrari του Charles Leclerc, από την εκκίνηση. Ο Αυστραλός ήταν εξαιρετικά άτυχος στον αγώνα, αφού έχασε την 3η θέση και το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη Formula 1 από τον Lewis Hamilton. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και μπαίνοντας για «ελεύθερο» πιτ στοπ, βρέθηκε μπροστά από τον Piastri.

Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella δήλωσε μετά το Grand Prix:

«Προφανώς, οι ενδείξεις που έχουμε από αυτόν τον αγώνα είναι πολύ ενθαρρυντικές. Ακόμα κι εμείς μείναμε έκπληκτοι από την απόδοσή μας στο πρώτο μέρος του αγώνα, όπου κρατήσαμε τις Ferrari και Mercedes πίσω. Πιστεύαμε πως θα αποτελέσουν πρόβλημα για εμάς, από άποψη ρυθμού αγώνα. Οπότε, νομίζω πως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η βελτίωση σε ρυθμό, δείχνει να είναι πραγματική» ήταν τα λόγια του Ιταλού.