GP Μ. Βρετανίας: Ταχύτερος στο... κατά το ήμισυ βροχερό FP3, o Leclerc

×

Γιώργος Ανανίδας

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Charles Leclerc στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, στο Σίλβερστον. Ο Μονεγάσκος, ήταν ο ταχύτερος με τα μαλακά ελαστικά στο πρώτο μισό της διαδικασίας, καθώς από εκεί και πέρα η βροχή άρχισε να εμφανίζεται και στο υπόλοιπο FP3, οι οδηγοί δοκίμασαν τα ενδιάμεσα. Εντυπωσιακή ξανά η Williams του Alex Albon στη δεύτερη θέση, τρίτη η Aston Martin του Fernando Alonso.

Charles Leclerc

Πάνω από δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι οδηγοί, για να σημειώσουν τους πρώτους ανταγωνιστικούς χρόνους στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, στο Σίλβερστον. Οι Ferrari και Mercedes, ξεκίνησαν τη διαδικασία, δοκιμάζοντας τα μαλακά ελαστικά. Οι υπόλοιποι ωστόσο, πήγαν στη μέση η οποία προβλέπεται να είναι η γόμα εκκίνησης του Grand Prix.

Στο εικοσάλεπτο, οι δύο Ferrari βρίσκονταν στην πρώτη τριάδα, με τον Lewis Hamilton ανάμεσά τους. Περισσότερες ομάδες άρχισαν να πηγαίνουν στη μαλακή γόμα όσο πέρναγαν τα λεπτά, γεγονός που βοήθησε τους Albon, Gasly και Alonso να ανέβουν ψηλότερα στην κατάταξη.

Περίπου 35 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, η βροχή άρχισε να εμφανίζεται, αρχικά στη στροφή Στόου. Σύμφωνα με τα προγνωστικά του καιρού, η βροχή θα γινόταν εντονότερη άμεσα, οπότε όλα τα μονοθέσια, πλην του Charles Leclerc, γύρισαν στα γκαράζ, για να δοκιμάσουν τα ενδιάμεσα ελαστικά στη βρεγμένη πια πίστα. 

Δέκα λεπτά μετά τις πρώτες σταγόνες, τα μονοθέσια άρχισαν να βγαίνουν στην ελαφρώς βρεγμένη πίστα του Σίλβερστοουν. Ο Lando Norris, βλέποντας το οδόστρωμα... στεγνό, αποφάσισε να συνεχίσει να κάνει χρόνους με σλικ ελαστικά.

Στα 15 λεπτά πριν τη λήξη του FP3, τα μαύρα σύννεφα έγιναν πιο έντονα, το ίδιο και η βροχή. Παράπονα με τα ενδιάμεσα ελαστικά, έκαναν μερικοί οδηγοί, καθώς δεν έβρισκαν πρόσφυση και το εμπρός αριστερά έχανε εύκολα τη «φόρμα» του.

To FP3 τελείωσε με βροχή και τα ενδιάμεσα ελαστικά σε όλα τα μονοθέσια, χωρίς άλλες εκπλήξεις, με τον Charles Leclerc στην κορυφή της κατάταξης.