GP Μ. Βρετανίας: Ταχύτερος όλων ο Verstappen στο FP1, πίσω του οι Perez και Albon

×

Μαρία Ανδρεάδη

Στην κορυφή των πρώτων ελεύθερων δοκιμών ανέβηκε ο Max Verstappen, με τον Sergio Perez να εξασφαλίζει το 1-2 για τη Red Bull Racing και τον Alex Albon της Williams να ολοκληρώνει την ταχύτερη τριάδα.

GP Μ.Βρετανίας - Practice 1

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να δοκιμάσουν τις νέες τους αναβαθμίσεις, οπότε το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε ομαλά, με τους οδηγούς να σημειώνουν μάλλον διστακτικούς χρόνος.

Μονάχα ο Nyck de Vries είχε μία περιστροφή, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας, χωρίς όμως να τραυματίσει την AlphaTauri του.

Ο Max Verstappen ανέβηκε γρήγορα στην κορυφή της κατάταξης, με χρόνο 1:29.863 και με τη σκληρή γόμα. Οι δύο Ferrari έδειξαν ανεβασμένο ρυθμό, ακολουθώντας προς ώρας τον Ολλανδό, μέχρι ο Sergio Perez να ανέβει στη δεύτερη θέση.

Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισάωρου, ο Logan Sargeant ήταν ο πρώτος που δοκίμασε τη μαλακή γόμα, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση, κι αμέσως μετά πήρε την πρωτοπορία ο Carlos Sainz, με χρόνο 1:29.357.

GP Μ.Βρετανίας - Practice 1

Στο τέλος του πρώτου τριαντάλεπτου, η πρώτη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Sainz, Verstappen, Perez, Sargeant, Leclerc, Stroll, Zhou, Tsunoda, Albon, Hamilton.

Η κατάταξη σύντομα άλλαξε, με όλο και περισσότερους οδηγούς να σημειώνουν γύρους με τη μαλακή γόμα. Οι Carlos Sainz και Charles Leclerc βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις, με διαφορά 61 χιλιοστών του δευτερολέπτου μεταξύ τους, μόλις είκοσι λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας.

Έκπληξη προκάλεσε ο Esteban Ocon, 17 λεπτά πριν το τέλος, που ανέβηκε στη δεύτερη θέση, απέχοντας μόλις 39 χιλιοστά από τον πρωτοπόρο.

Στο πρώτο του πέρασμα με τη μαλακή γόμα, ο Perez ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ ο Verstappen που ακολουθούσε, πήρε ξανά την πρωτοπορία, με χρόνο 1:28.836. Σχεδόν 8 λεπτά πριν το τέλος, ο Alex Albon ήταν αυτός που ανέβηκε στη δεύτερη θέση και ο Fernando Alonso στέρησε την τρίτη θέση από τον Μεξικανό οδηγό.

Ο Perez, όμως, απάντησε γρήγορα, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, με διαφορά 2 δεκάτων από τον teammate του. Ο Verstappen κατάφερε τελικά να βελτιώσει τον χρόνο του, σημειώνοντας γύρο 1:28.600.

Η Mercedes ήταν η μόνη ομάδα που δε χρησιμοποίησε τα μαλακά ελαστικά στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Μ.Βρετανίας - Practice 1

Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε του FP1 διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Perez, Albon, Alonso, Leclerc, Ocon, Sainz, Norris, Stroll, Piastri, de Vries, Hamilton, Gasly, Russell, Bottas, Tsunoda, Sargeant, Zhou, Magnussen και Hulkenberg.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP Μ.Βρετανίας - Practice 1