GP Μ. Βρετανίας: Επιστροφή στην ιστορική πίστα του Silverstone

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 μεταφέρεται στη Μεγάλη Βρετανία, μετά από ένα έντονο τριήμερο στην Αυστρία, κι ετοιμάζεται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αγωνιστικής δράσης!

GP Μ. Βρετανίας

Οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 52 γύρους στην ιστορική πίστα του Silverstone, μήκους 5.891 μέτρων. Ο φετινός αγώνας θα σηματοδοτήσει και την 74η φορά που τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν σε βρετανικό έδαφος.

Η πίστα έχει χτιστεί σε μία στρατιωτική αεροπορική βάση, που λειτουργούσε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η αρχική χάραξη της πίστας περιλάμβανε τους περιφερειακούς δρόμους της βάσης.

GP Μ. Βρετανίας

Από την πρώτη φορά που διεξήχθη αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία, κάθε χρόνο συμμετέχει τουλάχιστον ένας Βρετανός οδηγός. Φέτος, την Αγγλία αντιπροσωπεύουν οι Lewis Hamilton, George Russell και Lando Norris.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μάλιστα, είναι ο οδηγός με τις περισσότερες pole positions και νίκες στην πίστα του Silverstone, κατέχοντας 7 και 8, αντίστοιχα. Είναι ο οδηγός και με τα περισσότερα βάθρα, με 12 συνολικά. Από την άλλη, η Ferrari είναι η ομάδα με τις περισσότερες pole positions και νίκες, με 16 και 18, αντιστοίχως.

GP Μ. Βρετανίας

Δύο βρετανικές ομάδες θα παρουσιάσουν νέες εμφανίσεις στα μονοθέσιά τους. Η McLaren θα μας ξυπνήσει μνήμες από τα εμβληματικά livery της, από το 2006 μέχρι το 2014. Η Williams προετοιμάζει ένα νέο livery για τα Grands Prix της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουγγαρίας, για να γιορτάσει τον 800ο αγώνα στην ιστορία της στη Formula 1.

Ο Carlos Sainz πήρε πέρσι την παρθενική του νίκη στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην πίστα του Silverstone. Θα μπορέσει να ανέβει και φέτος στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου;

GP Μ. Βρετανίας

Καθώς ο Max Verstappen και η Red Bull Racing βαδίζουν ανεμπόδιστοι προς στην κορυφή, η μάχη για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών εξελίσσεται σε… θρίλερ, με 3 βαθμούς μόνο να χωρίζουν την Aston Martin από τη Mercedes μπροστά της. Θα καταφέρουν οι Βρετανοί να πάρουν ξανά το προβάδισμα στη βαθμολογία, στον αγώνα της πατρίδας τους;

GP Μ. Βρετανίας

Όλη η αγωνιστική δράση θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+.

GP Μ. Βρετανίας

GP Μ. Βρετανίας