Προβληματισμένος ο Verstappen με το καλεντάρι του 2024

×

Γιώργος Ανανίδας

Σκεπτικός εμφανίστηκε ο Max Verstappen σε δηλώσεις του, όταν είπε πως είναι υπερβολικά πολλοί οι αγώνες στο καλεντάρι του 2024, το οποίο ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα.

Max Verstappen

Η Formula 1 αποκάλυψε το πρόγραμμα για τη σεζόν που έρχεται του χρόνου, το οποίο περιλαμβάνει αριθμό ρεκόρ σε Grand Prix για μία μόνο χρονιά. Συγκεκριμένα, 24 αγώνες θα διεξαχθούν του χρόνου σύμφωνα με το καλεντάρι, σε διάρκεια 10 μηνών.

Τόσοι αγώνες προβλέπονταν και για το 2023, ωστόσο και το Grand Prix της Κίνας και αυτό της Εμίλια Ρομάνια ακυρώθηκαν, γεγονός που έριξε το σύνολο των αγώνων για φέτος στους 22.

Ο Verstappen, ο οποίος έχει ήδη αγωνιστεί σε 172 Grand Prix στα 25 του χρόνια, πιστεύει πως το καλεντάρι του 2024 είναι πολύ απαιτητικό.

«Είναι πάρα πολλά, κατά τη γνώμη μου. Πρέπει απλά να το αποδεχτούμε. Νομίζω ότι τουλάχιστον, έχει μία λογική ο σχεδιασμός του προγράμματος με τη σειρά των αγώνων και αυτό είναι το καλύτερο για όλους» δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Παρόμοια γνώμη εξέφρασε και ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, καθώς πρότεινε τους 20 αγώνες ως τον ιδανικό αριθμό για τη διάρκεια μίας σεζόν.

«Πέντε, έξι αγώνες θα ήθελα εγώ» δήλωσε αστειευόμενος ο Βρετανός.

«24 αγώνες είναι πολλοί. Αν έπρεπε να επιλέξω τον τέλειο αριθμό, μάλλον θα έλεγα τους 20» αποκάλυψε ο Norris.