Hulkenberg: «Έχει καλομάθει από τις επιτυχίες του ο Hamilton»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lewis Hamilton είναι «καλομαθημένος» από τις επιτυχίες του παρελθόντος του, σύμφωνα με τον Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός οδηγός της Haas κατηγόρησε τον Βρετανό, λέγοντας πως «βιάζεται να παραπονεθεί».

Nico Hulkenberg

Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του το 2014, ο Hamilton ξεκίνησε ένα σερί που διήρκησε οκτώ χρόνια και στο οποίο δεν τερμάτισε ποτέ κάτω από τη 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών. Οι αριθμοί του συγκεκριμένα, «έγραψαν» έξι παγκόσμιους τίτλους και δύο δεύτερες θέσεις.

Τις δύο σεζόν που έχασε τον τίτλο, το 2016 και το 2021, πάλεψε για το πρωτάθλημα μέχρι τελικής πτώσεως, χάνοντάς το στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Αυτό το εντυπωσιακό σερί, τελείωσε πέρυσι όταν ο Βρετανός τερμάτισε τη σεζόν στην 6η θέση με την προβληματική W13. Από τότε ακόμα, ο Hamilton γνωστοποιούσε σταθερά τα παράπονά του από την έλλειψη απόδοσης της Mercedes.

Παρόμοια είναι η ιστορία τη φετινή σεζόν, λίγο καλύτερη όμως μετά τις σημαντικές αναβαθμίσεις που μπήκαν στη W14 στο Μονακό. Ωστόσο, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν πολύ δυσαρεστημένος στην Αυστρία, παραπονούμενος συνεχώς πως το μονοθέσιο «δεν στρίβει».

Έφτασε μάλιστα στο σημείο, να αναγκάσει τον επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff να του μιλήσει και να του πει «Το μονοθέσιο είναι κακό, το ξέρουμε. Σε παρακαλώ, οδήγησέ το».

Όταν ο Nico Hulkenberg ρωτήθηκε τι πιστεύει για τα παράπονα του Hamilton, ο οδηγός της Haas απάντησε πως «έχει καλομάθει να οδηγεί τα καλύτερα μονοθέσια του grid».

«Πρέπει να παραδεχτούμε, πως ο Lewis είναι καλομαθημένος από τις επιτυχίες. Είναι ένας τύπος που βιάζεται να παραπονεθεί αυτή την εποχή» δήλωσε καυστικά ο Γερμανός οδηγός.