Leclerc: «Αδυναμία μας οι στροφές υψηλής ταχύτητας»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Charles Leclerc, πιστεύει πως η SF-23 έχει ακόμα θέματα με τις στροφές υψηλής ταχύτητας, γεγονός που μπορεί να φανεί έντονα στο Σίλβερστοουν. Οι δηλώσεις του Μονεγάσκου, ήρθαν μετά τη 2η θέση του στο Grand Prix της Αυστρίας, με την αναβαθμισμένη Ferrari.

Charles Leclerc

Η ομάδα του Μαρανέλο έφερε αναβαθμίσεις στο «Red Bull Ring», ανανεώνοντας το πάτωμα και την εμπρός αεροτομή.  Αυτά τα κομμάτια χεδιάστηκαν, έτσι ώστε όχι μόνο να προσδώσουν αεροδυναμική στο μονοθέσιο, αλλά να το κάνουν και πιο ευνοϊκό.

Λεπτομερώς, στη Ferrari στοχεύουν σε ένα πιο «φιλικό» μονοθέσιο ως προς τη διαχείριση των ελαστικών, τον ρυθμό του αγώνα και τις πίστες υψηλής κάθετης δύναμης, όπως η Βαρκελώνη.

Αρχικά, οι αναβαθμίσεις έδειχναν να λειτουργούν όπως προβλεπόταν. Τόσο ο Charles Leclerc, όσο και ο Carlos Sainz κατατάχθηκαν ψηλά στη σχάρα εκκίνησης του Grand Prix της Αυστρίας, απέχοντας ελάχιστα από τον poleman, Max Verstappen.

Παρότι ο Verstappen και η Red Bull Racing ήταν ασυναγώνιστοι στον αγώνα, η Ferrari ήταν σίγουρα το δεύτερο καλύτερο μονοθέσιο στο Σπίλμπεργκ, καθώς οι Mercedes και Aston Martin κινήθηκαν σε «ρηχά νερά».

Ωστόσο, ο Leclerc ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, παραμένει επιφυλακτικός ενώ κινούμαστε προς το βρετανικό Grand Prix και το Σίλβερστοουν. Στη θρυλική πίστα της Αγγλίας, θα είναι το πραγματικό τεστ όπου θα φανεί αν η Ferrari έχει εξελιχθεί ουσιαστικά.

«Θέλουμε μία από τα ίδια το επόμενο τριήμερο, αν όχι ακόμα καλύτερα» τόνισε ο Μονεγάσκος.

«Ναι, είναι μία διαφορετική πίστα το Σίλβερστοουν. Και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε, αν το έχουμε, διότι νιώθω πως ίσως η αδυναμία του μονοθεσίου αυτή τη στιγμή, είναι οι στροφές υψηλών ταχυτήτων. Και το Σίλβερστοουν έχει πολλές τέτοιες στροφές. Οπότε θα είναι καλό, για να δούμε αν το νέο “πακέτο” αναβαθμίσεων βοηθάει πραγματικά» δήλωσε ο Charles Leclerc, μετά το βάθρο στο Grand Prix της Αυστρίας.