GP Αυστρίας - Sprint: Νικητής ο Verstappen έπειτα από μάχη με τον Perez, τρίτος ο Sainz

×

Γιώργος Ανανίδας

Μετά από σκληρή μάχη στην εκκίνηση με τον Sergio Perez, ο Max Verstappen αναδείχθηκε νικητής στον βροχερό αγώνα Sprint της Αυστρίας. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο σταθερός Carlos Sainz.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT RACE

Το Sprint στην Αυστρία ήταν βροχερό και απαιτητικό. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά, με ορισμένα σημεία της πίστας μάλιστα να είναι περισσότερο βρεγμένα από άλλα.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT RACE

Δυνατά εκκίνησε ο Sergio Perez, προσπερνώντας τον ομόσταυλό του και στρίβοντας πρώτος. Ο Μεξικάνος όμως, κράτησε την πρωτιά μόνο για μερικές στροφές, αφού βγήκε εκτός μετά από πίεση του Verstappen και έπεσε τρίτος.

Ο Norris προσπάθησε να επωφεληθεί, όμως η κίνησή του δεν ολοκληρώθηκε και ο Βρετανός ακούμπησε τη μία Red Bull, έχασε επτά θέσεις συνολικά και έπεσε 10ος. Μεγάλος κερδισμένος της βροχερής μάχης, ήταν ο Nico Hulkenberg που από 4ος, ανέβηκε 2ος εντός ενός γύρου.

Πριν κλείσουν οι πρώτοι 10 γύροι, η βροχή είχε ήδη σταματήσει, αλλά η πίστα ήταν μακριά από το ιδανικό. Ο Leclerc, με τον Ocon μπροστά του δυσκολευόταν να ανεβεί θέσεις, ενώ όλη η δεκάδα είχε κερδίσει τουλάχιστον μία θέση χάρη στον Norris.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT RACE

Μετά τους 10 γύρους, ο Hulkenberg είχε συγκρατηθεί μπροστά από τον Perez και συνέχιζε σταθερά στη 2η θέση. Εν τέλει, ο Μεξικάνος κατάφερε να προσπεράσει τη Haas του Γερμανού στον 13ο γύρο. Ο Hulkenberg όμως, είδε αμέσως και τη Ferrari του Carlos Sainz να τον αφήνει πίσω, ρίχνοντάς τον στην 4η θέση.

Στον γύρο 15, η μάχη μεταξύ Ocon και Leclerc για την 8η θέση τράβηξε τα βλέμματα. Ωστόσο, με μία αλλαγή της γραμμής του, ο Γάλλος αμύνθηκε εξαιρετικά από τον Μονεγάσκο και κράτησε τη θέση του. Ο Norris είδε στον 16ο γύρο τον Leclerc να κάνει λάθος και να γλιστράει, προσπέρασε και κέρδισε μία θέση.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT RACE

Από τον 17ο γύρο και μετά, τα σλικ ελαστικά άρχισαν να εμφανίζονται. Ο George Russell, ήταν από τους πρώτους που πήραν το ρίσκο και έβαλε μαλακή γόμα. Παρόμοια έπραξε και ο teammate του, Lewis Hamilton έναν γύρο μετά. Αντίθετα, οι δύο Williams και οι δύο Haas προτίμησαν τη μέση γόμα, το ίδιο και ο Charles Leclerc αργότερα.

Την ίδια ώρα, ο Nico Hulkenberg συνέχιζε να πέφτει σε θέσεις, αφού οι δύο Aston Martin, ο Ocon και ο Norris τον προσπέρασαν. Ο Γερμανός όμως, πήρε τη σωστή απόφαση με την ομάδα του, έβαλε τη μέση γόμα και πέρασε ξανά μπροστά από τον Γάλλο και τον Βρετανό, ανεβαίνοντας 6ος.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - SPRINT RACE

Η Mercedes καρποφόρησε από την επιλογή της ελάχιστα, αφού πήρε μόλις έναν βαθμό τελικά, με τον Russell να τερματίζει 8ος. Ο Verstappen, πήρε τη νίκη στο Sprint με διαφορά από τον ομόσταυλό του τελικά, ενώ ο Carlos Sainz είχε τον ρυθμό με τα ενδιάμεσα και τερμάτισε 3ος, συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα.