GP Αυστρίας - Sprint Shootout: Και αυτή την pole position ο Verstappen, δεύτερος εκκινεί ο Perez, τρίτος ο εντυπωσιακός Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Το Sprint Shootout στην Αυστρία, ολοκληρώθηκε με τον Max Verstappen να παίρνει και αυτή την pole position. Δεύτερος θα εκκινήσει στον αγώνα Sprint του απογεύματος ο ομόσταυλός του, Sergio Perez, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο σταθερά εντυπωσιακός αυτό το διήμερο, Lando Norris με την αναβαθμισμένη McLaren.

Max Verstappen

Απογοήτευση αποτέλεσαν οι δύο Mercedes στο Sprint Shootout, με τον Lewis Hamilton να αποκλείεται στο SQ1, με αποτέλεσμα να εκκινεί 18ος.  Ο George Russell από την άλλη, εγκατέλειψε στο SQ2 λόγω προβλήματος της W14 και θα εκκινήσει 15ος στο Sprint.

Ο Charles Leclerc, κινδύνεψε δις να αποκλειστεί νωρίς από τη διαδικασία, αλλά και τις δύο σώθηκε την ύστατη στιγμή με έναν ικανοποιητικό γύρο. Ωστόσο, η Ferrari δεν βρήκε ποτέ τον ρυθμό που είχε στις κατατακτήριες της Παρασκευής (30/6) και ο Μονεγάσκος εκκινεί τον αγώνα Sprint από την 6η θέση, ενώ ο Carlos Sainz από την 5η.

Στις δύο θέσεις πίσω τους, θα βρίσκονται οι δύο Aston Martin με 7ο τον Fernando Alonso και 8ο τον Lando Norris. Η βρετανική ομάδα επιβεβαίωσε και το Σάββατο (1/7)  την έλλειψη ρυθμού της στην Αυστρία, αφού ακόμα δεν έχει προκριθεί στην πρώτη πεντάδα.

Την πρώτη δεκάδα της σχάρας εκκίνησης για το Sprint στο Σπίλμπεργκ, συμπληρώνουν οι Esteban Ocon και Kevin Magnussen, εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα της Mercedes.

Αναλυτικά, η τελική σειρά εκκίνησης για τον αγώνα Sprint της Αυστρίας:

GP Αυστρίας - Sprint Shootout