GP Αυστρίας: Στην κορυφή του FP1 ο Verstappen την τελευταία στιγμή

×

Γιώργος Ανανίδας

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε στο ένα και μοναδικό μέρος των ελεύθερων δοκιμών στην Αυστρία, ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός, παρότι «φορούσε» τη μέση γόμα και οι δύο Ferrari τη μαλακή, πίεσε λίγο παραπάνω και πήρε την πρωτιά στην κατάταξη του FP1 στο τέλος της διαδικασίας.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - FP1

Τη μέση γόμα προτίμησε η πλειονότητα του grid στο ξεκίνημα, για το ένα και μοναδικό μέρος ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου στην Αυστρία. Μόλις έξι μονοθέσια χρησιμοποίησαν τη σκληρή γόμα, για να εκκινήσουν τις δοκιμές και αυτά ήταν οι δύο Red Bull, οι δύο Mercedes και οι δύο Ferrari.

Πρώτος που σημείωσε χρόνο στην πίστα, ήταν ο Max Verstappen, κάνοντας έναν γύρο... ζέσταμα. Ανταγωνιστικός ο Alonso, με πιο μαλακά ελαστικά όμως από τη Red Bull, ενώ πολύ καλό ρυθμό έδειχνε γύρο με τον γύρο ο Lewis Hamilton, με τη σκληρή. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός, με το πέρας των 20 λεπτών, ανέβηκε στην κορυφή με 1:06.416.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - FP1

Πρώτη ομάδα που αποφάσισε να δει τον ρυθμό της με τη μαλακή γόμα, ώστε να πάρει μία «ιδέα» για τις κατατακτήριες, ήταν η Williams. Το υπόλοιπο grid, ενώ έκλεινε η πρώτη μισή ώρα, συνέχιζε τις δοκιμές με τα ελαστικά που επέλεξε από το ξεκίνημα. Ο Verstappen, μπήκε την ίδια ώρα στα πιτ για να δει μία «ενόχληση» που αισθανόταν στο πίσω δεξί μέρος της πτέρυγας.

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - FP1

Η Ferrari άργησε πολύ να σημειώσει έναν αξιοπρεπή χρόνο, καθώς ακόμα και 20 λεπτά πριν το τέλος, βρισκόταν στις θέσεις 16 και 17, απέχοντας πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Τα μαλακά ελαστικά με τη C5 γόμα της Pirelli, έγιναν πιο δημοφιλή τα τελευταία 15 λεπτά των ελεύθερων δοκιμών. Οι Ferrari, Aston Martin, McLaren, Mercedes και Alfa Romeo έβαλαν τη γόμα που θα χρησιμοποιηθεί στις κατατακτήριες δοκιμές, ώστε να δουν που στέκονται από θέμα χρόνου. Γρήγορα, ο Leclerc ανέβηκε στην κορυφή πριν τον ρίξει αμέσως ο Verstappen, του οποίου η ομάδα άρχισε να δοκιμάζει τη μέση γόμα.

Δυνατή αποδείχθηκε η Ferrari με τη C5, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με ό,τι είχε δείξει με τη C3. Ο Carlos Sainz, είδε την κορυφή με 1:05.983 αφήνοντας πίσω τον ομόσταυλό του και τον Verstappen. Ο Ολλανδός αποφάσισε στο τέλος της διαδικασίας να πιέσει λίγο παραπάνω όμως και παρότι φορούσε πιο σκληρή γόμα από τις δύο Ferrari, «έγραψε» 1:05.742 και κατέκτησε την κορυφή του FP1.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του Free Practice στην Αυστρία:

GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ - FP1