Alonso: «Δεν είναι ιδανικός ο αγώνας Sprint για εμάς»

×

Γιώργος Ανανίδας

Πίσω του κράτησε τη Mercedes ο Fernando Alonso στο Μόντρεαλ, στο Grand Prix του Καναδά, με τον Ισπανό να υπερέχει του Lewis Hamilton σε μία μάχη που κράτησε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. 

Fernando Alonso

H Aston Martin παρουσίασε μεγάλες αναβαθμίσεις στον Καναδά. Όμως, η έλλειψη δοκιμών στο Free Practice 1, λόγω τεχνικών θεμάτων στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της πίστας και οι «βροχερές» κατατακτήριες δοκιμές, εμπόδισαν τη βρετανική ομάδα από το να συλλέξει περισσότερα δεδομένα για την απόδοσή της.

Αυτό το τριήμερο, στο Grand Prix της Αυστρίας, επιστρέφει ο αγώνας Sprint για δεύτερη φορά στη σεζόν, επομένως οι ομάδες θα περιοριστούν σε μόλις μία ώρα ελεύθερων δοκιμών. Ο Alonso εμφανίστηκε στη συνέντευξή του ανήσυχος, πως η έλλειψη ξανά ελεύθερων δοκιμών, θα αποτελέσει μειονέκτημα για την Aston Martin στη μάχη των προπορευόμενων.

«Πιστεύω πως το τριήμερο με αγώνα Sprint δεν θα είναι ιδανικό για εμάς. Έχουμε ακόμα χρόνο, ίσως στις ελεύθερες δοκιμές, για να δούμε το ανανεωμένο μας μονοθέσιο. Ακόμα, πρέπει να κατανοήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε το “πακέτο” των αναβαθμίσεων λίγο παραπάνω στην Αυστρία. Και με τον αγώνα Sprint, θα έχουμε μόνο το Free Practice 1, για να το κάνουμε αυτό» δήλωσε αρχικά ο Ισπανός.

«Η πίστα θα είναι καλή και ίσως ακόμα καλύτερη για τις αναβαθμίσεις μας. Έχει περίεργη διάταξη. Ίσως να είναι καλή και για τη Ferrari. Εδώ έχει μεγάλες ευθείες και μικρές στροφές, οπότε ίσως στην Αυστρία να έχουμε περισσότερο ρυθμό» τόνισε ο Fernando Alonso.