Νέο όνομα για την AlphaTauri από το 2024

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η AlphaTauri ετοιμάζεται να υποδεχθεί μία σειρά εσωτερικών μεταρρυθμίσεων από την ερχόμενη σεζόν, καθώς ο Franz Tost θα αποχωρήσει ύστερα από μία μακρόχρονη θητεία ως αρχηγός της ομάδας. Τη θέση του θα αναλάβει ο τρέχων αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies.

AlphaTauri

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing, Helmut Marko, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της ομάδα, όχι μόνο θα αλλάξει αρχηγό αλλά και… όνομα. Υπενθυμίζουμε ότι από το 2006 έως το 2019, η AlphaTauri αγωνιζόταν ως Toro Rosso.

«Η AlphaTauri θα έχει δύο νέους αρχηγούς, τον Laurent Mekies και τον Peter Bayer, από το 2024 κι ύστερα,» είπε επίσημα ο Marko. «Θα υπάρξουν νέοι σπόνσορες και ένα νέο όνομα.»

Ο Αυστριακός τόνισε, μάλιστα, ότι η ομάδα θα ακολουθήσει το μοντέλο της βασικής ομάδας. «Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: βασιζόμαστε στη Red Bull Racing, όσο το επιτρέπουν οι κανονισμοί. Οι αυτοσχέδιες κατασκευές αποτελούν λανθασμένη επιλογή.»

Η AlphaTauri φαίνεται μέχρι στιγμής να αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες σεζόν της, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, έχοντας εξασφαλίσει μόλις 2 βαθμούς. Η Williams, που βρίσκεται στην ένατη θέση, κατέχει 7 βαθμούς, καθώς οι ομάδες οδεύουν προς τον 9ο αγώνα της χρονιάς.