Ο Alonso πιστεύει ότι το τριήμερο στην Αυστρία «δε θα είναι ιδανικό»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η επιστροφή του Fernando Alonso στο βάθρο του Μόντρεαλ φαίνεται να έχει τονώσει το ηθικό του Ισπανού, ενόψει του αγωνιστικού τριημέρου στην Αυστρία. Ευελπιστεί σε έναν σαφώς καλύτερο ρυθμό, παρόλο που πιστεύει ότι ο αγώνας sprint θα τους δυσκολέψει.

Fernando Alonso

«Πιστεύω ότι το τριήμερο με sprint δε θα είναι ιδανικό για εμάς,» είπε. «Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο ελεύθερων δοκιμών με τις νέες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο. Χρειάζεται να κατανοήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε το πακέτο λίγο παραπάνω.»

«Στην Αυστρία, προφανώς, με το sprint, θα έχουμε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να το καταφέρουμε αυτό,» εξήγησε ο Ισπανός. «Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Η πίστα θα είναι καλή και ίσως καλύτερη για το πακέτο μας.»

Ωστόσο, ο Alonso πιστεύει ότι θα είναι ανταγωνιστική κυρίως η Ferrari. «Ίσως είναι καλή [πίστα] για τη Ferrari, βάσει του ιστορικού της εδώ, με τη μεγάλη ευθεία και τις σύντομες στροφές. Οπότε ίσως στην Αυστρία να έχουμε λίγο καλύτερο ρυθμό.»

Η Aston Martin βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, καθώς η Mercedes βρίσκεται 13 βαθμούς μπροστά.