Νέοι επενδυτές στην Alpine, συμπεριλαμβανομένου του Ryan Reynolds

×

Γιώργος Ανανίδας

Το 24% των μετοχών της σε όμιλο επενδύσεων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, πούλησε η ομάδα της Alpine. Ένας εκ των επενδυτών του ομίλου, είναι και ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ryan Reynolds. Η πώληση αυτού του ποσοστού, θα αποφέρει στη γαλλική ομάδα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Alpine

Το πρωί της Δευτέρας (26/6), ο γονικός όμιλος της Alpine, η Renault ανακοίνωσε πως πούλησε μετοχές αξίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε όμιλο επενδύσεων στον οποίο συμπεριλαμβάνονται εταιρείες, όπως η Otro Capital, η RedBird Capital Partners και η Maximum Effort Investments.

Η Maximum Effort Investments, ανήκει στους ηθοποιούς, Ryan Reynolds και Rob McElhenney στους οποίους ανήκει επίσης η ποδοσφαιρική ομάδα, Wrexham. Ο έτερος συνάδελφός τους, Michael B. Jordan συμμετέχει στο πρότζεκτ της Alpine, ως συνεπενδυτής.

Στην ανακοίνωσή της, η Renault είπε πως η Alpine «θα επωφεληθεί από την πληθώρα ειδικοτήτων του συγκεκριμένου ομίλου, τις επιτυχίες του στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και από τους σπόνσορες, τα εισιτήρια, τη φιλοξενία και τα δικαιώματα των χορηγών και των διαφημίσεων».

«Ο όμιλος αυτός, έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στο να χτίζει εταιρείες με αναγνωρίσιμους συνεργάτες, όπως οι Dallas Cowboys, η Fenway Sports Group, το NFL, η Toulouuse FC και η Wrexham AFC. Η ομάδα της Alpine θα επωφεληθεί από την πληθώρα ειδικοτήτων του ομίλου, που γνωρίζει από δεδομένα, τεχνολογία, μάρκετινγκ και διαφήμιση» υπογραμμίζει η Renault στην ανακοίνωσή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi καλωσόρισε την επένδυση στην ομάδα του, η οποία τερμάτισε τέταρτη πέρυσι και στόχος της είναι να παλεύει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, τα επόμενα χρόνια.

«Αυτή η συνεργασία, είναι ένα σημαντικό βήμα, για να ενισχύσουμε την απόδοσή μας σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο Rossi.