Ανυπομονεί για τις αναβαθμίσεις της McLaren ο Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Οι πολυαναμενόμενες αλλαγές στο μονοθέσιο της McLaren, θα «μπουν» σε μερικούς αγώνες και πρόκειται για αλλαγές, τις οποίες ο Lando Norris περιμένει με ανυπομονησία.

Lando Norris

Η βρετανική ομάδα, έπεσε πολύ σε απόδοση και αποτελέσματα τον περασμένο χειμώνα. Οι Lando Norris και Oscar Piastri αναγκάστηκαν να συνηθίσουν τους τερματισμούς χαμηλά στη δεκάδα ή και εκτός δεκάδας, καθώς η MCL60 έχει απογοητεύσει φέτος.

Ακόμα και στην pre season, η McLaren παραδέχτηκε πως το νέο μονοθέσιο πιθανότατα θα απογοήτευε και πως δύσκολα θα κυνηγούσε ξανά την πρώτη τετράδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Έχει γίνει πολλή δουλειά στη Mclaren για το νέο «πακέτο» αναβαθμίσεων

Με τον τεχνικό διευθυντή, James Key να απομακρύνεται κακήν κακώς και τον Andrea Stella να παίρνει τη θέση του Andreas Seidl ως επικεφαλής της ομάδας, ο Ισπανός σε συνεργασία με τους διοικούντες, επέλεξε μία νέα προσέγγιση. Δημιούργησε μία νέα δομή στο τεχνικό τμήμα η οποία έθεσε τρεις ανθρώπους υπεύθυνους για τη δημιουργία του μονοθεσίου. Αυτοί είναι οι David Sanchez, Pedro Prodromou και Rob Marshall.

Βραχυπρόθεσμα όμως, η ομάδα σκέφτηκε να ακολουθήσει μία επιθετική στρατηγική στις αναβαθμίσεις. Στη McLaren ετοιμάζουν ένα ντεμαράζ για την MCL60, στην οποία θα τοποθετηθούν πολλά νέα κομμάτια στους επόμενους αγώνες. Αυτά θα την κάνουν να μοιάζει με καινούριο μονοθέσιο.

Αναμενόμενα λοιπόν, ο Norris ο οποίος είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στους προπορευόμενους, ανυπομονεί να μπουν τα νέα κομμάτια και αυτός να «μαζέψει» όσο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί στο δεύτερο μέρος της σεζόν.

«Ανυπομονώ για οτιδήποτε καινούριο. Έχει γίνει πολλή δουλειά. Ήμασταν πολύ υπομονετικοί με αυτό που είχαμε στα χέρια μας, κάνοντας ταυτόχρονα ό,τι μπορούμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του Norris.

«Δεν έχουμε σημειώσει καλό χρόνο και καλό γύρο καθόλου τη φετινή σεζόν. Βέβαια, είχαμε το νέο πάτωμα στο Μπακού, όμως αυτό ήταν περισσότερο αλλαγή φιλοσοφίας, παρά απόδοση. Βάζοντάς τα πάντως όλα μαζί, σκεπτόμενοι τη δουλειά που έχουμε κάνει, νομίζω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά βάσει των συνθηκών που αντιμετωπίσαμε» συμπλήρωσε ο Βρετανός οδηγός της McLaren.