Audi: Ο Neel Jani θα είναι ο οδηγός προσομοιωτή

×

Γιώργος Ανανίδας

Τον νικητή του Λε Μαν 24 ωρών και πρώην αναπληρωτή οδηγό της Toro Rosso, Neel Jani επιστράτευσε η Audi ως οδηγό προσομοιωτή. Ο έμπειρος Ελβετός, αναμένεται να βοηθήσει τη γερμανική ομάδα να εξελίξει τη μονάδα ισχύος της εγκαίρως, για το μονοθέσιο που θα παρουσιάσει στη Formula 1, το 2026.

Neel Jani

Η Audi, βάσει των πιο πρόσφατων νέων που δημοσιεύθηκαν, έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής μόλις έναν κύλινδρο του κινητήρα της τους τελευταίους έξι μήνες, γεγονός που την έχει αφήσει πίσω στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Ωστόσο, οι Γερμανοί κατασκευαστές αναμένουν μέχρι το 2024, να έχουν ολοκληρώσει έναν υβριδικό κινητήρα τούρμπο 1,6 λίτρων, ο οποίος θα δοκιμαστεί στο δυναμόμετρο.

Για να ενισχυθεί αυτό το εγχείρημα, προσλήφθηκε ο 39χρονος Jani, ώστε να βοηθήσει στο πρόγραμμα του προσομοιωτή και να δώσει τα «φώτα» του για το τι συμβαίνει και πως τρέχει ο κινητήρας που κατασκευάζεται.

Ο Jani, κέρδισε το 2016 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής με την Porsche, πριν σπάσει το ρεκόρ στο Σπα με το 919 Hybrid Evo. Με την ανακοίνωση της Audi λοιπόν, έκανες και τις πρώτες του δηλώσεις.

«Είμαι τρισευτυχισμένος που θα συνοδεύσω την Audi στο “δρόμο” προς τη Formula 1. Είναι και τιμή μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη να συμμετέχεις σε ένα εγχείρημα με τέτοιο μέγεθος και μάλιστα στις αρχές του. Είμαι σίγουρος πως με την εμπειρία μου από τη Formula 1 και το Λε Μαν, μπορώ να δώσω κάποια καλά στοιχεία μεταξύ θεωρίας και πράξης» δήλωσε ο Ελβετός οδηγός.