Θα μπορέσει η Ferrari να αναμειχθεί στη μάχη για τη δεύτερη θέση;

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το Grand Prix του Καναδά έδωσε στη Ferrari την ευκαιρία να διορθώσει τα… κακώς κείμενα των προηγούμενων εβδομάδων, εκτελώντας άψογα τις στρατηγικές και των δύο μονοθεσίων. Ο Charles Leclerc και ο Carlos Sainz κατάφεραν να τερματίσουν στην 4η και 5η θέση, έχοντας εκκινήσει από τη 10η και 11η θέση, αντίστοιχα.

Ferrari

Η ιταλική ομάδα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές σημαντικές αστοχίες στο κομμάτι της στρατηγικής, όμως την περασμένη Κυριακή κατάφερε να συγκεντρώσει μερικούς πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα τον κατασκευαστών –εκεί που η μάχη μαίνεται μεταξύ Aston Martin και Mercedes για τη δεύτερη θέση.

Έχοντας πλέον 32 βαθμούς διαφορά από τη βρετανική ομάδα, προκύπτει το εξής ερώτημα: Θα μπορέσει η Ferrari να αναμειχθεί στη μάχη για τη δεύτερη θέση, απέναντι στους κινητήρες της Mercedes;

Αναμφίβολα, ένας μόνο καλός αγώνας δεν είναι αρκετός για να καλύψει τη διαφορά, και για αυτό κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση της δυναμικής αυτής, ακόμη και σε πίστες που ίσως να μη ταιριάζουν απόλυτα στον σχεδιασμό της SF-23. Οι δύο οδηγοί της Ferrari, πάντως, φάνηκαν ευχαριστημένοι κι ενθαρρυμένοι στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, ενόψει της επιστροφής στην Ευρώπη.

Καθώς οι νικητές των δύο πρωταθλημάτων φαίνεται να έχουν ουσιαστικά κριθεί, μία μάχη για τη δεύτερη έστω θέση φαντάζει συναρπαστική. Σίγουρα -ως θαυμαστές του αθλήματος- ελπίζουμε ότι μία μάχη με τρία διαφορετικά μέτωπα θα γίνει πραγματικότητα, και δε θα αποτελέσει απλώς σενάριο επιστημονικής φαντασίας.