Adrian Newey: «Αντίστροφη μέτρηση» για την αποχώρησή του

×

Μαρία Ανδρεάδη

Τον περασμένο Μάιο, η Red Bull Racing ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον κορυφαίο αεροδυναμιστή της, Adrian Newey, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η διάρκειά της. Δεκατρία από τα μονοθέσια που έχει σχεδιάσει έχουν κερδίσει πρωταθλήματα και η επιτυχία του είναι σεβαστή από ολόκληρο τον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γενικότερα.

Adrian Newey

Ο 64χρονος παραδέχθηκε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και βρίσκεται πλέον στο σημείο της ζωής του όπου η «συνταξιοδότηση» είναι κοντά. «Είναι ένα καταπληκτικό ταξίδι,» είπε. «Το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί ήταν να είμαι μηχανικός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όταν πήρα την πρώτη μου δουλειά και τον πρώτο μου μισθό, αυτή ήταν η πραγματικά μεγάλη στιγμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους.»

Ωστόσο, αποδέχεται ότι η καριέρα του πρέπει κάποια στιγμή να φτάσει στο τέλος της. «Φυσικά, η καριέρα μου δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Νομίζω ότι θα συνεχίσω για όσο καιρό με θέλει ομάδα και μπορώ να το διασκεδάζω. Ρεαλιστικά, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Πότε θα έρθει αυτή στιγμή, δεν το γνωρίζω.»