Perez: «Δεν είχα ρυθμό στον Καναδά...»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Sergio Perez παραδέχτηκε μετά το Grand Prix του Καναδά, πως δεν είχε καθόλου ρυθμό στην προσπάθειά του να ανέβει θέσεις, εκκινώντας από τη 12η. Ο Μεξικάνος κατάφερε εν τέλει να τερματίσει μόλις 6ος, ενώ τόνισε πως το κυρίως πρόβλημά του, ήταν τα φρένα.

Sergio Perez

Ο Perez δεν ευδοκίμησε να περάσει από το Q2, όπου οι μεικτές συνθήκες έπαιξαν μεγάλο ρόλο σε αυτή την... αποτυχία. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να ξεκινήσει 12ος στον αγώνα της Κυριακής (18/6), με την ομάδα να πηγαίνει σε στρατηγική ενός πιτ στοπ, επιλέγοντας τη σκληρή γόμα για την εκκίνηση του Μεξικάνου, ώστε να τον βοηθήσει να τερματίσει ψηλότερα.

Παρότι σημείωνε πρόοδο στην αρχή, όταν βρέθηκε πίσω από τις δύο Ferrari, «κόλλησε». Η ιταλική ομάδα τερμάτισε τον αγώνα με ένα πιτ στοπ, ωστόσο επέλεξε διαφορετική στρατηγική και εκκίνησε με τη μέση γόμα.

Στο τέλος του αγώνα, ο Perez είχε αρκετό κενό με τα μονοθέσια πίσω του, ώστε να μπει να βάλει φρέσκα ελαστικά και να «αρπάξει» τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, πράγμα που δεν έγινε.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν, γιατί δεν κατάφερε να τερματίσει πάνω από την 6η θέση, ο ίδιος απάντησε:

«Νιώθω πως υπήρχε κι άλλος ρυθμός, σίγουρα. Αλλά δεν τον είχαμε σήμερα. Ζοριστήκαμε. Νομίζω πως μας πόνεσε πολύ το αυτοκίνητο ασφαλείας, μπήκε την πιο λάθος στιγμή για εμάς. Η τύχη δεν είναι με το μέρος μας αυτή τη στιγμή» δήλωσε αρχικά ο Μεξικάνος, απαντώντας έπειτα για τον λόγο που δυσκολεύτηκε τόσο:

«Βασικά, είχα θέμα στο φρενάρισμα. Συνολικά, δεν πήγα καλά, αλλά στα φρένα ήταν το μεγαλύτερό μου πρόβλημα. Είμαστε στη φάση αυτή τη στιγμή, όπου πρέπει να βρούμε τι συμβαίνει, να το λύσουμε και μετά να επιστρέψουμε δυνατοί» τόνισε ο οδηγός της Red Bull Racing.