Hamilton: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στο 2024...»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lewis Hamilton είναι πεπεισμένος πως η ομάδα του, η Mercedes πρέπει να «αφοσιωθεί αλλού» φέτος και να επικεντρωθεί περισσότερο στην εξέλιξη του μονοθεσίου για το 2024, ώστε να φτάσουν τη Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα πανηγύρισε 100 νίκες στη Formula 1 στο Grand Prix του Καναδά, με τον Max Verstappen να παίρνει την καρό σημαία, αφήνοντας πίσω του τον δεύτερο Fernando Alonso, κατά 9,57 δευτερόλεπτα.

Lewis Hamilton

Ο Hamilton από την άλλη, τερμάτισε τρίτος συμπληρώνοντας το βάθρο, ενώ πραγματοποίησε δυνατή εκκίνηση η οποία τον βοήθησε να προσπεράσει τον Alonso και να μείνει προσωρινά δεύτερος. Ο Βρετανός παρατήρησε τη δύναμη του πίσω μέρους της RB19 και πόσο έχανε από τη Red Bull στις ζώνες μεγάλης επιτάχυνσης.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, ένιωσε πως μετά τις μεγάλες αναβαθμίσεις της W14 οι οποίες τοποθετήθηκαν στο Μονακό, η Mercedes «σίγουρα πλησιάζει». Ωστόσο, συμβούλευσε την ομάδα του να μην σπαταλάει ενέργεια και να μην επικεντρώνεται έντονα στη φετινή σεζόν, διότι η Red Bull μπορεί ήδη να κοιτάει και εκείνη την επόμενη χρονιά.

«Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο. Πολύ δύσκολο με τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, αλλά είναι τέλειο που είμαι πλέον σε ένα μονοθέσιο που βρίσκεται στη σωστή τροχιά. Για εμάς, το ότι είμαστε τόσο ψηλά, παλεύουμε με τον Fernando και την Aston Martin, βρισκόμαστε στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, είναι θαυμάσιο. Το ότι είμαστε στο βάθρο δύο σερί αγώνες, είναι φανταστικό» δήλωσε εκστασιασμένος ο Hamilton.

«Ήμασταν 4οι στο Μονακό, οπότε σίγουρα πλησιάζουμε. Θα είναι μάχη εξέλιξης των μονοθεσίων πλέον, για το υπόλοιπο της σεζόν. Υποθέτω πως η ομάδα του Max, ήδη δουλεύει στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, οπότε πρέπει να αφοσιωθούμε αλλού και να επικεντρωθούμε κι εμείς στην επόμενη χρονιά. Παρόλα αυτά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι τόσο ψηλά στην κατάταξη» δήλωσε απροκάλυπτα ο 38χρονος Βρετανός.