Έρχονται ακόμα μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στη Mercedes

×

Γιώργος Ανανίδας

Παρότι το περιθώριο για δουλειά στις αναβαθμίσεις, έχει στενέψει αρκετά για τη Mercedes, ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff υπονόησε πως θα γίνουν κι άλλες ουσιαστικές αλλαγές στην W14 και μάλιστα σε πολλούς τομείς του μονοθεσίου.

Toto Wolff

Η Mercedes συνειδητοποίησε μετά το πρώτο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν, πως είχε πάρει τον λάθος «δρόμο» στη φιλοσοφία των sidepod του νέου της μονοθεσίου. Έκτοτε, έχει θέσει έναν νέο προορισμό και έχει υιοθετήσει μία άλλη προσέγγιση.

Αυτό το «ταξίδι» εξέλιξης και αναβάθμισης, ξεκίνησε επίσημα στο Grand Prix του Μονακό, όπου η Mercedes αποκάλυψε την «ανανεωμένη» όπως άτυπα ονομάστηκε, W14. Το πιο εμφανές σημείο το οποίο μεταμορφώθηκε στο μονοθέσιο, ήταν ξεκάθαρα το συγκαταβατικό πλέον sidepod το οποίο σε πολλούς θύμισε αυτό της Red Bull Racing.

Τα οφέλη των αλλαγών, έγιναν πολύ αισθητά στην Ισπανία, καθώς η Mercedes πήρε διπλό βάθρο, ενώ ο Lewis Hamilton συνέχισε στην ίδια «γραμμή» και στον Καναδά, παίρνοντας την 3η θέση. Η διαφορά αυτή τη φορά, ήταν πως βρέθηκε 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον κυρίαρχο Max Verstappen, σαφώς λιγότερα από όσα ήταν πίσω στο Grand Prix της Βαρκελώνης (24 δευτερόλεπτα).

Παρότι ο διευθυντής μηχανολογίας της Mercedes, Andrew Shovlin δήλωσε πως τα «πειράγματα» στην W14 έχουν ολοκληρωθεί, ελέω περιορισμών του budget cap, ο Wolff είπε διαφορετικά πράγματα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των «ασημί βέλων» και κατά 1/3 κάτοχος, μίλησε για δύο ακόμα «πακέτα» αναβαθμίσεων που έρθουν πολύ πριν τη θερινή διακοπή. Το πρώτο από αυτά μάλιστα, θα είναι στο Σίλβερστοουν, δηλαδή στον αμέσως επόμενο αγώνα μετά το Grand Prix της Αυστρίας που είναι ο επόμενος γύρος. 

Μάλιστα, ο Wolff είπε πως αυτές οι αναβαυμίσεις θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που είδαμε στο Μονακό.

«Ναι, θα έχουμε μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στο Σίλβερστοουν» αποκάλυψε ο Wolff.

«Οι γνώσεις μας έχουν επιταχυνθεί πολύ από όταν αλλάξαμε τη φιλοσοφία του μονοθεσίου. Λογικά, θα κάνουμε μεγάλα βήματα προόδου στους επόμενους τέσσερις αγώνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός επικεφαλής.

Δεν έμεινε εκεί ωστόσο, αφού μίλησε και για το αποτέλεσμα στον Καναδά το οποίο δεν περίμενε, διότι δεν ταίριαζε σύμφωνα με τον ίδιο η πίστα στο μονοθέσιο της ομάδας του.

«Δεν περιμέναμε να αποδώσουμε στον Καναδά, λόγω του DNA του μονοθεσίου αυτή τη στιγμή. Οπότε, είναι ενθαρρυντικό που δεν ήμασταν τόσο πίσω» υπογράμμισε ο Toto Wolff.