GP Καναδά: Επίδειξη δύναμης του Verstappen στο βροχερό FP3

×

Γιώργος Ανανίδας

Στην κορυφή της κατάταξης ανέβηκε ο Max Verstappen για πρώτη φορά στο αγωνιστικό τριήμερο του Μόντρεαλ, αφού σημείωσε 1:23.106 με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Πίσω του ακολούθησε ο Charles Leclerc με αξιόλογη προσπάθεια. Πρόβλημα για το γκαράζ της Ferrari όπου οι μηχανικοί θα πρέπει να διορθώσουν τις ζημιές που προκάλεσε στην SF-23 ο Carlos Sainz σε χρόνο ρεκόρ, ώστε ο Ισπανός να συμμετάσχει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Max Verstappen

Η βροχή ήταν παρούσα και μάλιστα έντονα από το ξεκίνημα, στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών. Οι οδηγοί δοκίμασαν τη μόνη επιλογή που μπορούσαν για να τρέξουν, δηλαδή τα μπλε βρόχινα ελαστικά.

Με όλο το grid να παλεύει να βρει πρόσφυση, στις πρώτες καλές προσπάθειες είδαμε την κορυφή να αλλάζει αρκετά χέρια. Τελικός όμως αποδέκτης της κορυφής της κατάταξης με τα βρόχινα, ήταν ο Sergio Perez.

Λίγο μετά τα πρώτα 15 λεπτά, η βροχή έπαυσε αρκετά, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο χρόνος από εκεί και πέρα όπως είναι φυσιολογικό, έπεσε αρκετά με τη Ferrari να πηγαίνει στην πρώτη θέση κατάταξης, «γράφοντας» 1:26.733 με τον Leclerc. Ο Μονεγάσκος συνέχισε να βελτιώνει και έριξε κι άλλο τον χρόνο, σημειώνοντας 1:25.724.

Παρά τα πολλά του παράπονα για το κατέβασμα των ταχυτήτων, ο Max Verstappen έκανε προς ώρας τον ταχύτερο χρόνο με τα ενδιάμεσα και μάλιστα με διαφορά, αφού ολοκλήρωσε γύρο σε 1:24.977. Έπειτα, ήρθε ένα ντόμινο αλλαγών στην κορυφή μεταξύ των δύο οδηγών. Ο Leclerc ανταγωνίστηκε αμέσως την προσπάθεια του Ολλανδού, κάνοντας 1:24.850, πριν ο Verstappen ρίξει ξανά αρκετά τον χρόνο, συγκεκριμένα στο 1:24.480.

Περίπου στο κλείσιμο της μισής ώρας, ο Carlos Sainz έχασε τον έλεγχο της SF-23 στην προσπάθειά του να πάρει τη στροφή 1, χάνοντας έτσι σημαντικά κομμάτια του μονοθεσίου και φέρνοντας την κόκκινη σημαία.

Πριν μπει η διαδικασία στο τελευταίο εικοσάλεπτο, τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα πάλι με τα ενδιάμεσα, αφού η πίστα κάθε άλλο παρά είχε στεγνώσει. Ο Max Verstappen βελτίωσε τον κορυφαίο χρόνο του τρεις φορές συνεχόμενα, ρίχνοντάς τον στο 1:23.154.

Κανένας δεν έδειχνε να πιέζει αρκετά για να φτάσει τον «ιπτάμενο Ολλανδό» ο οποίος συνέχισε να βελτιώνει, πλην του Charles Leclerc ο οποίος έμεινε 2,5 δέκατα πίσω. Ο Lewis Hamilton μπήκε στα πιτ 10 λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Στην πίστα, άρχισαν να αλλάζουν ξανά οι συνθήκες προς το χειρότερο και σύντομα θα χρειάζονταν πάλι τα βρόχινα ελαστικά οι οδηγοί.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες προσπάθειες από τους οδηγούς, αφού όλοι μπήκαν στα πιτ για να προετοιμάσουν τα μονοθέσιά τους για τις πολύ δύσκολες κατατακτήριες δοκιμές που έρχονται στις 23:00 ώρα Ελλάδος, στο ΑΝΤ1+.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη του βροχερού FP3 στο Μόντρεαλ:

GP ΚΑΝΑΔΑ - FP3