GP Καναδά: Στην κορυφή του FP1 ο Bottas μετά από πρόωρη διακοπή

×

Μαρία Ανδρεάδη

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές ξεκίνησαν με ατυχία για τον Pierre Gasly, που παραπονέθηκε για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της Alpine. Μόλις 5 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, μία κόκκινη σημαία διέκοψε τη δράση στην πίστα.

Valtteri Bottas

Η διακοπή αυτή απέβη οριστική, καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) της πίστας, που επηρέασε το σύστημα επικοινωνίας. Για λόγους ασφαλείας, κρίθηκε ότι δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Έτσι, ανακοινώθηκε ότι η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα έχει διάρκεια 90 λεπτών, αντί 60.

Σε εκείνα τα 5 μόνα λεπτά δράσης, το ταχύτερο πέρασμα σημείωσε ο Valtteri Bottas, φέρνοντας την Alfa Romeo στην κορυφή. Πίσω του, οι δύο Aston Martin, του Lance Stroll και του Fernando Alonso, συμπλήρωσαν την τριάδα.

Τελικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Bottas, Stroll, Alonso, Perez, Verstappen, Piastri, Magnussen, Hulkenberg, Zhou, Sainz, Leclerc και de Vries. Οι Tsunoda, Norris, Gasly, Albon, Sargeant, Ocon, Hamilton και Russell δεν πρόλαβαν να σημειώσουν χρόνο.